• DOLAR 32.5
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2485.18
  • ...
FETÖ mağduru ailelerin medyaya ziyaretleri sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi, Adana merkezli karasal ve uydu yayını yapan TV A’yı ziyaret etti. A Medya Grup Başkanı İlhan Geyik ile görüşen İnisiyatif yetkilileri, Yusufî mahkûmlar ve yaşanan mağduriyetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

FETÖ mensubu polis, savcı ve hakimlerce kurulan kumpaslarla cezalandırılan yüzlerce mahkumun halen cezaevinde olduğuna işaret eden İnisiyatif yetkilileri, yıllardır mağdur edilen bu insanlar için yeniden yargılanma yolunun açılması gerektiğinin altını çizdiler.

“Yusufiler af değil yeniden yargılanma istiyor”

Ziyarette konuşan 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi Adana Sözcüsü Orhan Erkuş, Yusufî mahkumlar için af değil, yeniden adil yargılama taleplerini dillendirdi. Şuan itibarıyla 15-20 hatta 25 yıldır cezaevlerinde yatan yaklaşık 600 Yusufî mahkûm bulunduğunu ifade eden Erkuş,15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ’cü olduğu tespit edilen yargı mensuplarınca verilen kararların tekrardan gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

“Terörist hakimlerin verdiği kararlar yeniden gözden geçirilsin!”

Yusufîlerin maruz bırakıldıkları hukuksuzlukları anlatan inisiyatifin hukuk danışmanı Avukat Hakan Özbay ise, geçmişte Elazığ İhya Der, Konya Mustazaf Der ve Adana Şura Der dosyalarındaki kumpasları tek tek anlattı. Şu anda terörist sıfatıyla cezaevinde bulunan savcı ve hakimlerce kurulan kumpaslarla İslami davalarda ceza yağdırıldığını ifade eden Özbay, bu davaların yeniden görülmesinin hukukî bir gereklilik olduğunu kaydetti.

“Basın olarak inşallah üzerimize düşeni yaparız”

28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan A Medya Grup Başkanı İlhan Geyik, İslamî davalardan cezaevinde yatanlar konusunda şu ana kadar yapılan çalışmaların yetersiz olduğuna işaret etti.

Bu konunun yıllarca görmezden gelindiğini belirten Geyik, “İnşallah bundan sonra bu konu çözüme kavuşturulana kadar daha çok gündemde tutulur. Biz de basın olarak inşallah üzerimize düşeni yaparız.” dedi.

Darbe girişiminin ardından bir ihanet şebekesinin ortaya çıktığını ifade eden Geyik, “Özellikle 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra daha net ortaya çıktı ki; FETÖ denilen bu örgüt, ekmeğini yiyip suyunu içtiği, havasını teneffüs ettiği bu topraklara ihanet üzerine ihanet etmiş.” diye belirtti.

“28 Şubat süreci en çok FETÖ’ye yaramıştır”

Geçmişte FETÖ’nün devletin tüm kurumlarını ele geçirmek için çalıştığına işaret eden Geyik, “Bu örgütün palazlanması 28 Şubat sürecinden hemen sonra olmuştur. 28 Şubat süreci en çok FETÖ’ye yaramıştır. Bütün örgütlerin çökertilmesinden ya da sindirilmesinden sonra bu yapı daha da palazlandırılmıştır. Evet, onlar açısından 28 Şubat yaşanmalıydı ki FETÖ denilen yapı, bu devletin içerisinde daha çok çöreklenebilsin.  Bununla birlikte 28 Şubat sürecinde bazı kişiler de suçlu olmalıydı, mahkum olmalıydı. O zaman kendine bağladığı mahkemelerde, uydurma delillerle ceza almış mahkumların olduğunu biliyoruz. Bu insanlar çok işkenceler görmüşler, birçok mağduriyetler yaşamışlar, bunlar da yavaş yavaş ortaya çıkıyor.” diye konuştu.

 “FETÖ mağdurlarının yeniden yargılanma hakkı olmalı”

A Medya Grubu olarak İslamî davadan cezaevinde olanların mağduriyetlerini dile getirmek istediklerini sözlerine ekleyen Geyik, “28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifinin bu konuda çalışma yapmış olmasını medya grubumuz olarak önemsiyoruz. Özellikle dile getirilen ‘Af değil yeniden adil yargılanma’ talebi çok önemli. Bu nokta her FETÖ mağdurunun yeniden yargılanma hakkının olduğunu biz de düşünüyoruz. Eğer yeniden yargılama olursa adil mahkemeler muhakkak en doğru kararı verecektir. Tabi şu da var; en nihayetinde ilahi nizamda da bir mahkeme kurulacak. Biz ona da inanıyoruz, belki en büyük tesellimiz budur.” diyerek temennilerini dile getirdi.

A Medya Grup Başkanı İlhan Geyik ileriki günlerde 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifini konuk ederek FETÖ mağduru mahkumlar konusunu televizyonlarında işlemek istediklerini söyledi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir