• DOLAR 32.59
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2507.365
  • ...
Belediyenin toplu ulaşımda kontak kapattırması halkı mağdur etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın Sur ve Silvan ilçelerine Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediyelere görevlendirme yapılmasına bahane eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki bünyesindeki toplu taşıma araçlarına kontak kapattırdı. Mağdur olan halk, belediyeye tepki gösterdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait belediye otobüsler, Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdürlüğü garajı ile doğalgaz yakıt istasyonuna çekildiği görüldü.

Dicle Üniversitesindeki otobüs durakları başta olmak üzere kentteki otobüs duraklarında kontak kapatma eylemi nedeniyle yoğunluk yaşandı. Kimi vatandaşlar işlerine, kimi öğrenciler de okula gecikti.

Ulaşım sıkıntısı yaşayan Dicle Üniversite öğrencisi olan Mehmet Barlas,  belediye araçları çalışmadığı için üniversiteye gidiş gelişte büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirtti.

Barlas, herhangi bir gerekçe ile araçların çalıştırılmamasına tepki göstererek, “Öğrenci otobüsleri maalesef çalışmıyor ve mağdur oluyoruz. Bir an önce bu mağduriyetlerin giderilmesi lazım. Basit eylemlerde bile bunu yapabiliyorlar. Buna karşıyız.  Araç olmadığı için üniversiteler gidiş gelişte sıkıntı yaşıyoruz. Hocalarımız bize yardımcı olmadığı için devamsızlıktan dolayı derslerden geri kalıyoruz.  Bu mağduriyetlerin sona ermesi gerekiyor.” dedi.

Belediyenin gereksiz protestolarını, halkı mağdur ettiğini belirten Emrullah Ayyıldız ise “Biz şehirden minibüs ile geldik. Ama şu an birçok insan duraklarda bekliyor. Bu da gösteriyor ki halkımızın ne kadar mağdur olduğunu. Belediyenin gereksiz protestoları her zaman halkımızı bu şekilde mağdur etmiştir. Kayyım atamış olabilirler ama bu halkın bu cezayı çekmesinin bir anlamı yok.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz, Hamza Adiyaman- İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir