• DOLAR 32.373
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2325.488
  • ...
"Halep'te insanlar ot ve toprak yiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İHH Doğu-Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü ve Ş. Urfa İl Temsilcisi Behçet Atila, son günlerde Halep’e yapılan yoğun bombardımanlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Özellikle Halep’te yaşanan insanlık dramının had safhada olduğunu ifade eden Atila, uzun süredir yiyecek bulamayan insanların açlıktan ot ve toprak yediğini söyledi.

Tüm dünya güçlerinin Suriye’ye üşüştüğünü belirten Atila, Suriye’de devam eden savaşın ismi konulamayan 3’üncü Dünya Savaşı olduğunu ifade etti.

Suriye’nin Halep kentine yapılan saldırılarda öldürülen insanların sivil olduğuna dikkat çeken Atila, “Halep’te öldürülen insanların profiline bakıldığında tamamıyla sivil hedeflerdir. Bunlar bilerek ve isteyerek bombalanıyor.  Orada bir medeniyet, bir tarih yok oluyor ve bunlar tüm dünya insanlarının gözleri önünde sergileniyor. Müslümanların bu yaşananlara yeterli tepkiyi göstermemeleri anormal bir durumdur. Buna bir anlam veremiyorum. Orada öldürülenleri neden kendi çocuklarımız gibi görmüyoruz? Hani Allah bizi kardeş ilan etmişti? Neden kimseden ses yok. Bir hayvanımız öldüğünde dünyayı ayağı kaldırırken neden bir kardeşimiz öldürüldüğü zaman sessizce seyrediyoruz?”

“İnsanların cesetlerinin alınmasına izin verilmiyor. Bu cenazeler defin edilmeye götürülürken defin eden insanlar bombalanıyor. Bu insanlara ekmek ve su götüren insanlar bombalanıyor. ” diyen Atila, Suriye’de devam eden savaşta ölümlerin insanların gözünde giderek normalleşmesinin çok acı bir tablo olduğunu, herkesin bu konuda gerekli tepkiyi ortaya koyması gerektiğini söyledi.

“Yıllardır yemek yüzü görmediği için artık toprak, ot, bitki yiyen insanlar var”

Halep’te uzun süredir yiyecek bulamayan insanların açlıktan ot ve toprak yediği gerçeğine dikkat çeken Atila, “Halep’te belki aylardır yemek yüzü görmediği için artık toprak, ot, bitki yiyen insanlar vardır.  Aldığımız bilgilere göre, bir kapı çalındığında insanlar selam beklemeden gelen insanın elinde yiyecek var mı diye saldırıyorlar. Son yıllarda dünyaya gelen çocuklar meyve ve sebze nedir bilmiyorlar. Bu yaşananlar çok uzağımızda değil en fazla bizden 100-150 kilometre ilerimizde yaşanıyor. Biz kendi sorumluluklarımızı yerine getirmediğimiz için bunlara duçar kalıyoruz.” diye konuştu.

Halep’e giden yardım konvoylarının yolunun sürekli kesildiğini hatırlatan Atila, son olarak şu ifadeleri kullandı:

“İHH olarak Halep’e yardım götürmeye çalışıyoruz. Zaman zaman yollarımız kesildiği için yardımları götüremiyoruz. Daha birkaç gün önce yardım konvoyu bombalandı. Türkiye’deki Müslümanlardan beklentimiz Halep konusunda biraz daha duyarlı olup yardımları arttırsınlar. Onlar yardımları göndersinler biz ölüm pahasına bile olsa yardımları götürmeye razıyız.” şeklinde konuştu. (Osman Gülebak- İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir