• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...
50 bin konutluk 'Kuzey Şehir'de çalışmalar başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

50 bin konutluk ‘Kuzey Şehir’in yapılacağı alanda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bölgede oturan tüm vatandaşların hassasiyetini çok iyi anladığını ve buna göre hareket edeceklerini açıkladı.

Gaziantep’te 8,5 milyon metrekare alanda 300 bin nüfuslu yerleşim alanı yapılması düşünülen “Kuzey Şehir”de birçok binanın temeli atılırken, yol yapımı çalışmaları da başladı.

 ‘Kuzey Şehir’in yapılacağı alanı ve etrafında bulunan mahalleleri gezen Şahin, vatandaşlardan gelen talep ve istekleri değerlendireceklerini vurguladı.

Şahin, “Biz bugün Büyükşehir ve GASKİ’nin teknik ekibi ile geldik. Sizlerden gelen isteklere de açığız ve değerlendireceğiz. Sizi mağdur etmeden ve sıkıntıya sokmadan elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bir insana ve bir ağaca zarar vermeden bu işi yapmak istiyoruz.” dedi.

Bölgede oturan bütün vatandaşların hassasiyetini çok iyi anladığını ve buna göre hareket edeceklerini belirten Şahin, fıstık ağaçlarının hiçbir şekilde zarar görmeyeceğini söyleyerek, “Bakın biz fıstık parkı yaptık. Bir tane bile fıstık ağacı yıkmadık. O açıdan siz rahat olun. Biz arkadaşlarımız ile bugün burada saha incelemesi yaptık. Nerede neyin olup olmayacağına hep birlikte karar vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde 50 bin konut “Kuzey Şehir” projesi için Büyükşehir Belediyesi imar planına göre esas kurum görüşlerini alarak, hali hazır ve jeolojik etüt haritalarının hazırlandığı belirtildi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir