• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Suriye savaşı derhal durdurulmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son günlerde Rus ve Eset güçlerine ait savaş ucalarının Halep’e düzenlediği bombardımanlar yoğunluk kazanırken sivillerin katledilmesine tepki gösteren Türkiye’ye sığınan Suriyeli vatandaşlar ile STK’lar, saldırıların derhal durdurulmasını istedi.

Suriye savaşında 5 oğlunu kaybeden Suriye vatandaşı Ebu Kuteybe’nin saldırıların durdurulması ile ilgili yaptığı konuşma duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.

Suriye’de yaşanan çatışmaların bin an önce durdurulmasını isteyen Ebu Kuteybe, bir zamanlar işgal altında Bağdat şehrinin Osmanlılar tarafından kurtarılması gibi bugün de Suriye’yi bu işgalden kurtarmasını beklediklerini söyledi.

Daha sonra ise Halep’te yaşanan saldırıları kınayan Ebu Sad ise, tepkisini bir şiirle dile getirerek yaşanan savaşın derhal durdurulmasını istedi.

Emperyalistlerin Suriye’de yaptığı katliamları kınadığını belirten Suriyeli Modar Hammad Al- Assaad “Suriye’de kadınlara, çocuklara, yaşlılara, hayvanlara karşı bir katliam yapılıyor. İran Rusya ve diğer ülkeler toplu bir şekilde Suriye’yi ateş altına almışlardır.  Tüm yardım kuruluşlarına, İnsan hakları savunucularına Birleşmiş Milletleri ve tüm Dünya’ya seslenmek istiyorum. Biran önce bu ateşi söndürsünler. Bu yapılan katliam ve bombardımanların amacı Suriye halkını topraklarından çıkartıp Suriye’yi sömürmektir. Bu amaç için yapmadıkları katliam, öldürmedikleri canlı bırakmamışlardır. Bu katliamların biran önce durdurulmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Uluslararası kamuoyuna seslenen İnsani Yardım Platformu adına konuşan Handa Karataş ise “Bir yerde bir balina ölse bir balık ölse dünyayı ayağa kaldıran Birleşmiş Milletlere sesleniyorum. Artık kalkın. Ölen çocuk değil, kadın değil insanlık ölüyor. Ve tüm Müslümanları kenetlenmeye davet ediyorum. Tüm insanlığa da sesleniyorum: Evrensel değerler adına bir araya gelelim. Tıpkı Fransa’da olduğu gibi, İtalya’da olduğu gibi, Amerika’da olduğu gibi burada ölenler de candır diyorum.” diye konuştu. (Osman Gülebak- İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir