• DOLAR 32.593
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2492.156
  • ...
"Adalet herkes için ise biz neden görmüyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan soruşturma kapsamında FETÖ/PDY ilişkili polis, asker, hâkim ve savcılar tutuklanırken bunların yaşattıkları mağduriyetler de gündemdeki yerini koruyor.

Mardin`in Nusaybin ilçesindeki 28 Şubat ve FETÖ mağduru aileler, İLKHA`ya yaptıkları açıklamada, tutuklu yakınları için yeniden yargılama yolunun bir an önce açılması gerektiğini ifade ettiler.

Babası Hayrettin Şayık`ın FETÖ`nün çeşitli kumpasları sonucu 2000`li yılların başında tutuklandığını aktaran Mesut Şayık, babasının tutuklandığı zaman 17 yaşında olduğunu söyledi. Şayık, “Babam Gaziantep`te çalışırken sırf dindar ve mütedeyyin olduğu için FETÖ`cüler tarafından gözaltına alındı ve tutuklandı. Babam cezaevine konulması sonrası evin büyüğü olmam hesabıyla 10 tane çocuğa bakmak zorunda kaldım. FETÖ örgütünün çeşitli kumpasları neticesinde ailece mağdur olduk. Babam hiçbir suç işlemediği için af talep etmiyoruz, sadece yeniden yargılanma ve iadeyi itibarlarının verilmesini istiyoruz. 16 yıllık mağduriyetimize artık son verilsin.” diye konuştu.

“Eşime sebepsiz yere ceza verdiler”

Eşi Zeki Şinago`nun 22 yıldır cezaevinde olduğunu hatırlatan Hayriye Şinago, eşinin bir ay boyunca gözaltında çeşitli işkencelerden geçirildiğini söyledi. Hayriye Hanım; “FETÖ`nün adamları tarafından bölgede dindar kesime yapılan operasyonlarda eşim de gözaltına alınarak cezaevine konuldu. Biz af değil yeniden yargılanmasını istiyoruz. Çünkü eşime sebepsiz yere ceza verilip cezaevine konuldu. Hem eşimi hem de bizi mağdur ettiler. Allah hakkımızı bırakmasın.” dedi.

“Adalet herkes için ise biz neden görmüyoruz”

Eniştesi Zeki Şinago`nun komplo ve kumpaslar sonucu 22 yıldır tutuklu bulunduğunu kaydeden İzzettin Özsoy ise şunları söyledi: “Benim eniştemi haksız yere tutuklayan şuan cezaevindedirler. Bunlar, bizin gibi binlerce aileyi mağdur ettiler. Eğer adalet herkes için ise biz neden adalet görmüyoruz. Eniştemin yeniden yargılanmasını istiyoruz. Allah haklarını, hakkımızı bırakmasın.”  (M. Salih Keskin/Cihat Şayık – İLKHA)












 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir