• DOLAR 32.57
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2489.872
  • ...
`Sala sesleri F16 seslerine galip geldi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminde sala verdiği esnada darp edilen ve hakarete uğrayan din görevlileriyle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, sala seslerinin F16 seslerine galip geldiğini söyledi.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi en ücra köydeki görevlilerine kadar büyük bir sınav verildiğini ve bu sınavın tarihe altın harflerle yazılacağını söyleyen Görmez, yaşananlar sıradan bir darbe hareketi değil, işgal girişimi olarak değerlendirdiğini ifade etti.

Darbe girişiminde Diyanet İşleri Başkanlığının üstüne düşen vazifenin İman vazifesi olduğunu belirten Görmez, "15 Temmuz belki bu ülkenin yakın tarihinde yaşanan en büyük en üzücü hadiselerden birisi olarak tarihe geçti. Sıradan bir darbe hareketi değil, bir işgal girişimi olarak değerlendiriyorum. Bu işgal teşebbüsünde Diyanet İşleri Başkanlığının üstüne düşen vazifesini yapması bir İman vazifesiydi aynı zamanda. Her zaman söylediğim gibi bizim vazifemiz sadece namaz kıldırmak, camileri yönetmek değil, aynı zamanda milletimizin zor günlerinde topluca onların yanında yer almak, manevi rehberlik yapmak, milletin hukukunu korumak için seferber olmak. Tıpkı Kurtuluş Savaşında olduğu gibi bizim asli vazifemiz budur." dedi.

"15 Temmuz gecesi verilen salalarla rahmet ve barış, savaş ve şiddete galip geldi..."

15 Temmuz gecesinde kriz masası oluşturdukların söyleyen Görmez, "İlk aklımıza gelen salatü selam oldu. Bazı Avrupa büyükelçilerimiz merak etmişler sala vermenin manasını öğrenmek istemişler. Bizler de dedik ki, 'salat rahmet, selam barış demektir. Bizim arkadaşlarımız dediler ki, rahmet ve barış, şiddeti ve savaşı yenecek. Rahmet ve barış tanka topa tüfeğe galip gelecek. Öyle de oldu. Tereddütsüz milletimizin hukukuna sahip çıktık." İfadelerini kullandı.

Diyanet teşkilatının 15 Temmuz gecesi verdiği sınavın tarihi bir sınav olduğunu ifade eden Görmez, "İlk dakikalardan itibaren Ankara'da sala sesleri F16 seslerine galip geldi. Diyanet teşkilatının o gece verdiği sınav, tarihi bir sınavdır. En ücra köydeki arkadaşlarımızın dahi o vazifeyi yerine getirmesi ilerde altın harflerle tarihe yazılacaktır. Biz o gece sala verirken darp edilen arkadaşlarımıza 'Sala Gazisi' adını verdik." ifadelerini kullandı.

Başkan Görmez, bir araya geldiği görevlilerin o gece neler yaşadıklarını dinleyerek, her birine ve milletimize geçmiş olsun dileklerini yineledi. (İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir