• DOLAR 32.579
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2424.01
  • ...
'Uluslararası Seyyid Kutub Sempozyumu' sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu ‘Uluslararası Seyyid Kutub Sempozyumu’, değerlendirme konuşmalarının ardından sona erdi. Uluslararası düzeyde katılım ve konuşmacıların olduğu sempozyuma iki gün boyunca yoğun ilgiyle takip edildi.

Sempozyumda iki gün boyunca Seyyid Kutub’un düşünce sistematiği, düşüncesinin eylem boyutu, usuli/metodolojk boyutu ve Seyyid Kutub hakkındaki tartışmalar ele alındı.

Dört ana başlık altında yapılan oturumlarda, bütün yönleriyle incelenen Seyyid Kutub ve düşüncesinin dünya Müslümanlarına etkileri de sunumlar halinde tebliğ edildi.

2’inci oturumda Selahattin Eş Çakırgil, Seyyid Kutub’un tefsirinin Farsça’ya çevirisi ve İran toplumuna etkilerini sunarken, 4’üncü oturumda Londra İlim Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Adil Salahi, Seyyid Kutub’la görüşmelerini ve Fizilalil Kur’an’ı İngilizce’ye çevirirken karşılaştığı zorlukları anlattı.

Bugün yapılan sempozyumun 2’inci bölümünde ilk oturumu saat 10.00’da başladı.

Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Fethi Polat’ın yaptığı 3’üncü oturum da ‘Seyyid Kutub’un Usuli/Metodolojik Boyutu’ başlığıyla konuşmacılar; Prof. Dr. M. Sait Şimşek, ‘Seyyid Kutub’un Tefsir Anlayışı’, Prof. Dr. Yaşar Düzenli, ‘Seyyid Kutub’un Gaybi Konulara Yaklaşımı’, Prof. Dr. İhsan Tellime, ‘Seyyid Kutub ve Tekfir’ ve Doç. Dr. Hasan Hattaf, ‘Seyyid Kutub’un Tefsirinde İzlediği Akidevi Metod’ başlıklı tebliğlerini  sundular.

Son oturum, Prof. Dr. Yaşar Düzenli’nin Oturum Başkanlığını yaptığı ‘Seyyid Kutub Hakkındaki Tartışmalar’ başlığıyla saat 14: 20’de başladı.

Son oturumda;  Prof. Dr. Adil Salahi ‘Seyyid Kutub’la Görüşmelerim ve Fizilali’l Kur’an’ı İngilizceye Çevirirken Karşılaştığım Zorluklar’, Prof. Dr. Yasin Aktay, ‘Seyyid Kutub’un Düşüncesinde Yerellik ve Evrensellik’, Prof. Dr. Şinasi Gündüz, ‘Seyyid Kutub’la İlgili Oryantalist Çalışmalar ve Eleştiriler’, Rıdvan Kaya, ‘Seyyid Kutub Düşüncesinde Kimlik Algısı’, Prof. Dr. Abdulhalik al-Şeyh de, ‘Seyyid Kutub’un Ümmet Anlayışı’ başlıklı tebliğlerini sundular.

Değerlendirme ve Kapanış

10 dakikalık aranın ardından   değerlendirme konuşmalarına geçildi.

Prof. Dr. Abdulhalik al-Şeyh, Prof. Dr. Usama al-Hamwi, Doç. Dr. İbrahim el-Dibo, Prof. Dr. M. Sait Şimşek, Hamza Türkmen, Prof. Dr. Yasin Aktay son olarak da Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’nın yaptığı değerlendirme konuşmalarının ardından sempozyum sona erdi. (Mehmet Tahir Özsoy/Ahmet Karakaş-İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir