• DOLAR 32.349
  • EURO 35.124
  • ALTIN 2303.182
  • ...
Gaziantep'in engelli sedef ustası hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğuştan iki ayağı ile bir kolu engelli olan 40 yaşındaki Ramazan Kaya, tek koluyla baba mesleği olan sedef işlemesi yaparak 5 kişilik ailesinin geçimine de katkı sağlamaya çalışıyordu. Engelli olmasına rağmen çalışma azmi ile göz dolduran Kaya, 3 gün önce geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti.

Küçükken geçirdiği çocuk felci nedeniyle, iki ayağı ile sağ kolunu kullanamayan ve tek koluyla hayata tutunmayı başaran Gaziantepli sedef ustası Kaya (40), babasının mesleği olan sedefçiliği devam ettiriyordu.

Engelli olmasına rağmen büyük bir azim ile hayata tutunmayı başaran Kaya, 5 kişilik ailesinin geçimine katkı sağlamak için engelli olmasının çalışmasına engel olmadığını kanıtlayarak, tek kolla sarıldığı hayata baba mesleği olan sedef ustalığını yaparak hayata tutunuyordu.

Tüm engelleri tek sağlam kolu ile aşan Kaya, unutulmaya yüz tutan sedefçilik mesleğini büyük sabır ve aşkla icra ediyor, 5 kişilik ailesinin geçimine de katkı sağlıyordu.

Engelli haliyle gösterdiği çalışma azmi ile kentte herkes tarafından sevilen Kaya, bir yaşında iken çocuk felci geçirdiği için iki bacağı ve bir kolunu kaybetmişti.

Kaya, 3 gün önce geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybederken, Kaya’dan geriye ise sedef süslediği masası ve sedef eşyaları kaldı.

Yaptığı sedef kakma işlemeleri ile birçok insanın yapamadığı ince işçiliklerle, birçok kişinin de takdirini toplayan Kaya, geçtiğimiz Mayıs ayında İLKHA’ya verdiği röportajında (http://www.ilkha.com/haber/36928/tek-koluyla-5-kisilik-ailesinin-gecimini-sagliyor  )  engelli olmasının çalışmasına engel olmadığını dile getirmişti.   (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir