• DOLAR 32.584
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2492.462
  • ...
Sur'un molozlarından ekmek çıkarmaya çalışıyorlar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde aylar süren çatışmalarda yıkılan evlere ait hafriyat Dicle Üniversitesi Yerleşkesine polis kontrolünde dökülüyor.

Bir taraftan yıkım ve yeniden imar projeleri üzerinde çalışılırken diğer taraftan ise kentin varoşlarında yaşayan ve ailelerinin bütçesine katkı sunmak için çalışan çocukların Sur’un molozları arasından ekmeklerini çıkarmak için gösterdikleri çaba da dikkat çekiyor.

Dökülen hafriyatın arasından kimi zaman tehlikeli olacak şekilde beton parçalarından demirleri veya hurdacıya satacakları benzer maddeleri ayıklamaya çalışan çocuklar, akşam saatlerine kadar molozlar arasında çalışıyor.

Öte yandan Sur’da devam eden yıkımdan gelen hafriyatlar, üniversite yerleşkesine dökülmeye devam ederken polis de herhangi bir güvenlik zafiyetine karşı hafriyat bölgesinde nöbet tutuyor.

Sokağa çıkma yasağının Hasırlı, Cemal Yılmaz, Fatihpaşa ve Savaş Mahallerinde devam ettiği ilçede, şimdiye kadar 312 yapının hasar gördüğü için yıkıldığı öğrenildi. İş makineleriyle yapılan çalışmalarda 250 adet tek katlı, 945 adet 2 katlı, 70 adet 3 katlı, 15 adet 4 katlı, 30 adet 5 katlı ve 10 adet 6 katlı yapının yıkıldığı öğrenildi. (M. Sıddık Bilge, Emrah Deniz – İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir