• DOLAR 32.529
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2477.721
  • ...
Camiler ve Din Görevlileri Haftası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlk kez 1989 yılında ''Camiler Haftası'' olarak kabul edilen daha sonra 2003 yılında alınan kararla ''Camiler ve Din Görevlileri Haftası'' adlandırılan bu haftada çeşitli etkinlikler düzenlenerek her yıl bir tema ekseninde ele alınıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2011 yılından itibaren belirli bir tema çevresince ele alınan hafta; ''Cami ve Çocuk'', Cami ve engelli, ‘Cami ve kadın'', “Cami ve gençlik”,  ''Cami ve Namazla Diriliş'' gibi konuları işlerken bu yıl ise ''Camii ve kitap'' konusunu gündeme taşıyacak.

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun yaptığı açıklamada; her yıl belirlenen farklı temaların amacının camiyi yeniden hayatın merkezine taşımak ve asli hüviyetini camiye yeniden kazandırmak olduğunu aktardı.

Müftü Coşkun, hafta boyunca vaaz ve irşat programları konferans ve paneller, düzenlenecek ve okuma halkaları oluşturulmaya çalışılarak, başta çocuklarımız olmak üzere her yaşa hitap eden kütüphanelerin tesis edileceğini ifade etti. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılacak iş birliği sayesinde öğrencilerin camileri ziyaret etmeleri ve camiyi yerinde tanımalarına imkân sağlanacağı da bildirildi.

Müftü Coşkun, “Camiler genç-ihtiyar, zengin-fakir, kadın-erkek, mukim-misafir, amir-memur, asker-sivil, işçi-patron farkı gözetmeksizin bir araya geldikleri gönül gönüle, omuz omuza, saflar tutup, ibadet ettikleri, Kâbe’ye yöneldikleri kutsal mekândır.” dedi.

Mardin İl Müftülüğünde gerçekleştirilen basın toplantısına İl Müftü yardımcıları ve vaizler de katıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir