• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Aşiretler hakkındaki iddialara bir tepki de Badıllılardan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ikinci kalkışmanın Güneydoğu'dan başlatılacağı ve İngilizlerin bölgedeki aşiretlerin borçlarını ödediği şeklindeki iddialara bir tepkide Şanlıurfa’dan geldi. Badıllı Aşireti’nin kanaat önderi Hacı Osman Badıllı, iddiaları sert bir dille yalanladı.

İkinci darbe girişiminin Güneydoğu’dan başlayacağı yönünde iddialarda bulunan emekli asker Hasan Atilla Uğur’un açıklamalarına Badıllı Aşireti’nin önde gelen ismi 95 yaşındaki Osman Badıllı’dan sert tepki geldi.

Aşiretlerin şerefli insanlardan oluştuğunun altını çizen Badıllı, İLKHA’ya yaptığı açıklamada, “Aşiretler, Fransızların Urfa’yı işgal ettiği dönemde nasıl ihanet etmedi ise şimdi de ihanet etmez.” dedi.

“Amcam Said Badıllı işgalcilerle kanın son damlasına kadar mücadele etti”

Şanlıurfa’nın kurtuluşu döneminden bir olayı da anlatan Badıllı, “Fransız komutanlar Şanlıurfa’da Ağızhan köyünde amcam Sait Badıllı’nın yanına geldi.  Kendileri ile mücadeleye girmemelerini, kendilerini komutan yapacaklarını ve idareyi kendilerine teslim edeceklerini söyledi.  Buna rağmen amcam Sait Badıllı kanının son damlasına kadar işgalcilerle mücadele edeceğini söyledi.” diye konuştu.

“İnsan namusuna ihanet eder mi?”

Osman Badıllı sözlerine şöyle devam etti: “Aşiretler iffetlidir, şereflidir. Aşiretler böyle bir şerefsizlik yapmazlar. Bu devlet bizimdir, şerefimizdir, namusumuzdur. İnsan olan namusuna, şerefine ihanet yapar mı?  15 Temmuz darbe girişimine kim teşebbüs etmişse Allah onların belasını versin. Kim bu hükümeti ve devleti yıkmak istemişse namussuzdur. Aşiretlerin hiç biri para almaz. Tekrar söylüyorum, insan namusuna ihanet eder mi? Bu ihaneti yapan kendi namusuna da ihanet etmiştir. Doğu ve Güneydoğu’daki aşiretler böyle bir işe girişmezler. Yalandır, iftiradır. Elhamdulillah bizler imanlıyız.”

Geçen hafta emekli asker Hasan Atilla Uğur’un gündeme getirdiği bu iddialara bölgedeki aşiretler tarafından sert tepki gelmiş, Uğur’un faili meçhul dönemlerde etkin rol oynadığı ve bugün de Kürt halkını hedef gösterdiği vurgulanmıştı.  (Osman Gülebak - İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir