• DOLAR 34.547
  • EURO 36.015
  • ALTIN 3005.461
  • ...
"FETÖ'nün yaşattığı mağduriyetler yargılanmanın yenilenmesi sebebidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman’ın Kahta ilçesi Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, FETÖ’ye ait olduğu tespit edilen kurum ve kuruluşların devlet hazinesine geçirilip başta eğitim olmak üzere çeşitli alanlarda kullanıldığı, OHAL sürecinin uzatılması gerektiği ve kumpaslarla cezaevinde olan mahkumların FETÖ’nün hakim ve savcıları tarafından mağdur edildiği için yeniden yargılanma sebebi olduğu gibi konularda İLKHA’ya değerlendirmede bulundu.

Kaya, Kahta’da şu an iki kurumun FETÖ’nün elinden alınıp kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere devlet hazinesine aktarıldığını kaydetti.

FETÖ’ye ait olan özel bir yurdun KHK yoluyla kapatıldığını aktaran Kaya, “İlçemizde FETÖ’ye ait olduğunu tespit ettiğimiz özel bir yurdu 120 öğrencinin barınacağı Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesi pansiyonuna çevirdik.” diyerek sadece buranın değil 15 Temmuz öncesinden de bu grubun elinde bulunan ve SODES binası olarak kullanılan yerin de şu an İtfaiye Müdürlüğüne tahsis edildiğini belirtti.

Kaya, sözlerinin devamında şunları ifade etti: “Kahta da göreve başladığım günden beri bu yapıya ait olan yerler ile ilgili takipleri, incelemeleri yapıyordum. Bu yapıya ait olan dershaneyi almak için de dava açtık. Daha önce üçüncü bir kişiye satıldığı için özel mülkiyet durumundadır ve dolayısıyla bu dava işlemi biraz uzadı. Davayı da kazanırsak onu da devlet hazinesine koyacağız inşallah.”

“FETÖ tarafından yaşatılan mağduriyet varsa yargılanmanın yenilenmesi sebebidir”

FETÖ’den mağdur olan çok sayıda insan olduğunu belirten Kaya, “Ergenekon ve Balyoz süreci içerisinde bu yapıya mensup hakim ve savcıların kafasına göre insanları listeye ekleyip ceza verdiklerini kendileri söyledi. Böyle bir mağduriyet varsa yargılanmanın yenilenmesi sebebidir. Bu insanlar mahkemeye gidip dilekçe vererek ya da avukat tutarak haklarını tekrar isteyebilirler.” dedi.

OHAL hakkında da konuşan Kaya, “OHAL’in vatandaşla ilgilisi yok. OHAL’i sıkıyönetimden ayrı tutmak lazım. Sıkıyönetim ile OHAL çok farklı şeylerdir. OHAL kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle devletimizin kendi çalışmalarına, kendi işleyişine bir takım düzenlemeler yapıyor.” dedi.

KHK’larla kanunlaşma sürecinin çok hızlı işlediğini belirten Kaya, “Dolayısıyla yaralara çok kısa sürede tedavi uygulanıyor. Ülkenin içinde bulunduğu durum göz önüne getirildiğinde hızlı bir şekilde yasall-aşması lazım ki alınan kararlar yazılı hayata ve dolaysıyla resmiyete dökülebilsin ve devlet, kamu düzeninde uygulama sağlayabilsin.” şeklinde konuştu. (Aydın Evren/Ö. Faruk Aydın - İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir