• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
Soğuk ve Yağışlı Hava Geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu`nun kuzey ve batısı, Orta ve Batı Karadeniz ile Giresun çevreleri yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinde Kütahya, Bilecik, Bolu, Karabük ve Kastamonu`nun yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek olan yağışların; Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Ankara, Eskişehir, Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Marmara`da 8 ila 10, Kuzey Ege`de 5 ila 7, Güney Ege ile Batı Akdeniz`de 2 ila 4 derece azalırken, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında 6 ila 8, diğer yerlerde 3 ila 5 derece artacak.

RÜZGAR :
Rüzgar; genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Marmara`nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz`de kuvvetli (40-60 km/s), Kuzey Ege kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Ankara, Eskişehir, Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Marmara`nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz`de kuvvetli (40-60 km/s), Kuzey Ege kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun doğusunda eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinde Bilecik`in yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek olan yağışların; sabah Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale ve Balıkesir, öğle saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos), bölgenin batısında kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.

EGE

Parçalı çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle sağanak, akşam saatlerinde Kütahya`nın yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların; sabah İzmir`de, öğle saatlerinde bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s), Kuzey Ege kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esecek.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Antalya, Isparta ve Burdur çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; bölgenin batısında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Ankara, Eskişehir ve Çankırı, akşam ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve batısı aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğleden sonra Eskişehir ile akşam saatlerinde Ankara çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden itibaren bölge geneli yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların; öğleden sonra Bolu ve Düzce, akşam saatlerinde Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde Samsun, Çorum ve Amasya, gece Orta Karadeniz ile Giresun çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz`in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU

Parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin doğusunda eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçecek. Öğle saatlerinde bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

haritatahmingun1.20110414083700.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir