• DOLAR 32.344
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2309.79
  • ...
Mustazaf Der İki Aile Arasındaki Husumeti Giderdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Yaklaşık 1,5 ay önce Eprem ve Seviktek aileleri arasında başlayan husumet, Mustazaflar ile Dayanaışma Derneği`nin (Mustazaf Der) girişimler, sonucu sona erdirildi. Düzenlenen barış töreninde her iki ailenin fertleri Mustazaf Der Diyarbakır Şubesinde hazır bulundular.

 

Kur`an-ı Kerim ile başlayan barış töreni Mustazaf Der Diyarbakır Şubesi Binasında gerçekleşti. Barış töreninde, her iki aile mensupları, Diyarbakır`ın tanınmış kanaat önderleri, şahitler ve Mustazaf Der yetkilileri ile Dernek Sulh Uzlaşı Komisyonu üyeleri hazır bulundu.

 

Barış töreninde kısa bir konuşma yapan bölgenin tanınmış kanaat önderlerinden Molla Fadıl Gülsever, Müslümanların kardeş olduğunu ve Müslümanların küs durmasını Allah ve Resullünün haram kıldığını söyleyerek şöyle devam etti:"Kur`an-ı Kerim`de Allah, müminlerin birlik, beraberlik içinde olmalarını ve hep birlikte Allah`ın ipine sımsıkı sarılmamızı emretmiştir. Muhakkak ki sulhta hayır ve güzellik vardır. Bundan dolayıdır ki bu küs durma fitnesini ortadan kaldırmak için bu dernek çatısı altında toplanmış bulunuyoruz. Allah böyle bir hayırlı girişimde bulunduğu için bu organizeyi sağlayan dernek yetkililerinden razı olsun."

 

Daha sonra Mustazaf Der yetkililerine teşekkür eden taraflar, "Tarafların Derneğimiz Uzlaşı Komisyonuna yaptığı başvuru neticesinde iki tarafla da yapılan görüşme sonucunda, Uzlaşı Komisyonu hakem tayin etmeleriyle kanaat önderleri ve şahitlerin Uzlaşı Komisyonu üyelerinin huzurunda `aramızda hiçbir husumetin kalmadığını bildirmişlerdir" ifadelerinin bulunduğu tutanağa imza attılar.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/32098.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/32099.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/32102.jpg

(Osman İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir