• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
İtfaiye Erleri Mağduriyetlerini Dile Getirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan itfaye erleri adına Fatih Yücesoy, yaptığı açıklamada 657 sayılı kanuna göre alım yapıldığını 2 Kasım 2011`de tebliği edildiğini ancak İzmir Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü’nden 17 Kasım tarihinde Büyükşehir Belediyesi‘ne Danıştay 12. Dairesi`nce verilen yürütmenin durdurulması kararının tabliğ edildiğini, durduma ve iptal tesis edildikten sonra olduğu için hukuki sonuçlar doğurduğunu iddia etti.

Mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen Yücesoy, belediyenin İçişleri Bakanlığı’nın Danıştay‘a yapmış olduğu itirazın sonucu bekleyeceğini açıkladığını dile getirerek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı sınavdan sonra Diyarbakır ve Sakarya büyükşehir belediyelerinin de içinde bulunduğu 63 belediye itfaiye eri sınavı gerçekleştirdi. Sonuç olarak bu sebeplerden dolayı 2 Kasım tarihinde açıklanan itfaiye eri alımı sınavını kazan 286 asil adayın işlemleri, süreç sonucu açıklanana kadar durduruldu.” şeklinde konuştu. Yücesoy, konuyu sonuna kadar takipcisi olacaklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi`nin 286 itfaiye eri alımı için 12 Ağustos`ta ilan ettiği ilanına başvuranlar 4 Ekim`de sözlü sınava bunu geçenler de 28 Ekim`de dayanıklılık testine girdi. Snavları kazanıp işe alınacaklara 2 Kasım`da tebliğ gönderildiğini söyleyen Yücesoy, "Fakat bu tebliğin iki hafta sonrası Danıştay 12. Dairesi yürütmenin durdurulması kararını verdi ama zaten alım süreçleri tamamlanmış, hattâ üstünden 15 gün geçmişti. Yargı kararlarının geriye dönük işletilemeyeceğini ve işe başlatılmamız gerektiğini belediye hukukçularına söylememize rağmen maalesef yapılmadı." dedi.

Mağdurlardan Arzu Akar, her iki sınavı da geçtiğini ve sınavdan sonra bir hafta hasta yattığını belirterek, engelli hasta babasının müjdeli haber beklediğini söyledi. Ersan Şen de eşinin hamile olduğunu mağdur olduklarını belirtirken Yakup Dana’da çalıştığı işinden ayrılıp itfaiye eri olarak kayıt yaptırmak için beklerken bu işlerin başına geldiğini söyledi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir