• DOLAR 32.574
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2433.112
  • ...
SON DAKİKA
TESSEP Bayan İstişare Toplantısı Adana`da Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Akdeniz Bölgesinde faaliyet gösteren, Tesettür Seferberliği Platformu`na (TESSEP) üye STK`ların Bayan Komisyonları, Adana`da bir araya gelerek istişare toplantısı yaptı. Mustazaf-Der Adana Şubesi binasında gerçekleşen program, Kuran tilaveti ile başladı.
 
Daha sonra TESSEP`in amaç ve faaliyet alanlarının anlatıldığı bir sunum yapıldı. TESSEP`in ilk önceliğinin Nur Suresi 31 ve Ahzab Suresi 59. Ayetlerinde emredilen şekilde bir örtü bilincini yaygınlaştırmak olduğu belirtilen konuşmada; kamusal alan ve özel alan ayırımı yapılmadan toplumun her alanında ve özellikle eğitimin tüm kademelerinde örtünün serbest olması gerektiği vurgusu yapıldı.
 
Örtüsünden dolayı mağdur edilmiş kişi ve ailelerinin destekçisi olmanın TESSEP`in öncelikleri arasında olduğu kaydedilen toplantıda; tesettüründen dolayı mağduriyet yaşamış kişi ve ailelere hukuki desteğin yanı sıra maddi-manevi destek olma, bu amaç doğrultusunda yasak ve baskılarla ilgili basın aracılığı ile halkı bilgilendirme gibi faaliyetlere devam edileceği belirtildi.
 
TESSEP olarak bu güne kadar yapılan faaliyetlerin de değerlendirildiği toplantıda; aile ziyaretleri, STK ziyaretleri, basın ziyaretleri gibi çalışmaların yapıldığı belirtildi. Ayrıca yasakla alakalı broşür ve kitap dağıtımı yapıldığı, panel ve konferans tertiplendiği, anket çalışması, imza kampanyası, piknik ve gezi düzenlemesi gibi faaliyetlerin yapıldığı ve bu tür faaliyetlere devam edeceği ifade edildi.
 
Toplantıya katılan STK`ların bayan temsilcileri konuyla alakalı görüş ve fikirlerini paylaştılar. Yaklaşık 5 saat süren TESSEP Bayan İstişare Toplantısı yapılan dua ile son buldu.
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/32088.jpg
 
(Ayhan Kaya - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir