• DOLAR 32.334
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2300.043
  • ...
"Darbe girişimi aktörlerinin mağdur ettiklerine 'adalet' diyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MAZLUMDER Mardin Şube Başkanı Seyfettin Baysal, FETÖ’nün kumpasları sonucu yaşanan mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi gerektiğini belirtti.

Cezaevlerinde haksız yere tutuklu Müslümanların bulunduğunu ve bu tutukluların 28 Şubat ve FETÖ mağdurları olduğunu dile getiren ailelere destek amaçlı yazılı bir açıklama yapan Seyfettin Baysal, mağdurlar için adil ve yeniden yargılanma talebinde bulundu.

Baysal, “Sivil siyasete ve toplumsal hayata ‘Gayrinizamî’ yöntemlerle müdahale edilen ve kurgulayıcıları tarafından etkisinin bin yıl süreceği düşünülen 28 Şubat post modern darbesi ve 15 Temmuz alçak darbe girişimi aktörlerinin, İslami kimliklerinden dolayı mağdur ettikleri herkes için ‘adalet’ diyoruz. Alçak darbe girişiminden sonra görüldü ki darbecilerin devlet kurumlarında nasıl ağlar kurdukları ortaya çıkmıştır. Gerçeğin bu kadar açık bir şekilde ortaya çıkmasına rağmen, darbeciler tarafından mağdur edilenler için bir adım atılamamış olması anlaşılabilir bir durum değildir. Darbecilerin adalet mekanizması ve tüm kamu, kurum ve kuruluşlarında örümcek ağları gibi örgütlendikleri gerçeği ortaya çıkmışken darbeci yapı içerisinde yer alan bir kısım hâkim ve savcının verdikleri kararlar sonucunda mağdur edilenler için bir an önce adalet diyoruz.” dedi.

“Bu mağduriyetler görmezden gelinemez”

Mağdurların ceza almalarını sağlayan hâkim ve savcıların ihraç edilerek açığa alındıklarını hatırlatan Baysal, FETÖ’nün kumpasları sonucu yaşanan mağduriyetlerin artık görmezden gelinemeyeceğini ifade etti. Baysal, “15 Temmuz alçak darbe girişiminden sonra FETÖ yapılanmasının komplo ve kumpasları deşifre olmuş durumda. Bu mağduriyetler artık konuşulmaya ve tartışılmaya başlanmış durumdadır. Mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi gerekir.” diye belirtti.

“Bu hukuksuzluk toplum vicdanını derinden yaralıyor”

Geçtiğimiz günlerde Şırnak’taki cezaevinde bulunan yakınlarının bayram görüşüne giden mahkum ailelerin kentin girişinde kurulan güvenlik noktasında 8 saat bekletildikten sonra “izin yok” denilerek şehre girişlerinin yasaklandığını da değinen Baysal, son olarak şunları söyledi;

“28 Şubat ve FETÖ mağdurları açısından bir zulüm mekanizması olarak devam ettiği gerçeği maalesef halen de kendisini göstermektedir. Güvenlik eşliğinde ailelerin cezaevindeki yakınları ile görüşmeleri sağlanma imkânı varken ailelerin de bu şekilde mağdur edilmeleri kabul edilemez. MAZLUMDER olarak söz konusu hukuksuzluğu bir an önce giderilmesini istiyoruz. Aksi halde toplum vicdanını derinden yaralayacaktır.” (M. Salih Keskin- İLKHA)                                                                           



Bu haberler de ilginizi çekebilir