• DOLAR 32.523
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2420.508
  • ...
SON DAKİKA
Hamas, Kudüs İntifadasının yıldönümünde Öfke Cumasına davet etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Filistin halkını ve Filistinli grupları yarın (30 Eylül Cuma) Kudüs İntifadasının birinci yıldönümü ve Öfke Cuması etkinliklerine katılmaya davet etti.

Hamas Hareketi dün konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Cuma günü Batı Yaka'nın köylerinde ve kentlerinde işgal güçleriyle temas noktalarına giderek işgal askerleriyle çatışma çağrısında bulundu.

İntifada ateşini yeniden alevlendirmenin şehitlere vefa olduğunu belirten Hamas, bu şekilde işgalcilere de Filistin halkının tercihinin direniş ve intifada olduğunun gösterileceğini bildirdi.

Halen devam emekte olan Kudüs İntifadasının birinci yıldönümü kutlanırken Filistin halkının elindeki imkânlarla işgalciye karşı koymada ve direnişte ısrar ettiğini kaydeden Hamas, kutsal mekânları savunmak için verilen kanların asla boşa gitmeyeceğini ifade etti.

Filistin halkının şehitlerine, gazilerine ve esirlerine vefakâr kalmayı sürdüreceğini belirten Hamas, Filistinli yeni nesillerin direnişi anladıklarını ve dilini iyi öğrendiklerini, düşmanın canını yakacak yeni metotlar geliştirdiklerini söyledi.

İşgalcilerin Mescid-i Aksa'yı hedef alan planlarına ve baskınlarına tepki olarak Ekim 2015'in başında patlak veren Kudüs İntifadasının başından bu yana 248 Filistinli şehit oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi 

Bu haberler de ilginizi çekebilir