• DOLAR 32.591
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2505.43
  • ...
Yoğun Kar Yağışı Hayatı Felç Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Doğu Anadolu bölgesini etkisi altına alan yoğun kar yağışı Bingöl`de hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy yolları nedeniyle kırsal bölgelerde kalan vatandaşlar günlerdir yollarının açılmasını bekliyor.
 
Kar yağışı nedeniyle köy yollarının ulaşıma kapanmasıyla Bingöl merkez Yamaç ile Genç İlçesi Yazkonağı bölgelerinde bulunan askeri karakollarda daerzak sıkıntısı yaşadığı öğrenildi. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi aştığı bölgelerde ulaşıma kapanan köy yollarını açmak için çalışan iş makineleri, karda kayboldu.
 
İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından il genelinde ulaşıma kapanan köy yollarını açmak için 11 ekiple çalışmalar yürütürken, şuana kadar il genelinde yaklaşık 130 köy yolunun hala ulaşıma kapalı olduğu öğrenildi.
 
Bingöl merkez Yamaç Grup Köy Yolunu 1 dozer ve 1 greyderle açmaya çalışan ekipler, gece gündüz demeden çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bölgede 17 köy dışında bir askeri karakolun olması da, çalışmaları daha da hızlandırdı.
 
Bingöl`ün Genç ilçesine bağlı Diyarbakır Lice sınırında bulunan Yazkonağı Köy Yolunu açmak için günlerdir yol açma çalışması sürdüren ekipler, yoğun kar yağışı nedeniyle bölgeye ulaşmakta güçlük çekiyor. Geçen hafta başında bölgede etkili olan ve yer yer kar kalınlığının 2 metreyi aştığı bölgede askeri helikopterlerin bile inmekte zorluk çekmesi, karakolların erzak sıkıntısı yaşamasına neden oldu.
 
Yoğun tipi nedeniyle metrelerce karın biriktiği yollarda ekiplerin büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Nihat Burakgazi, bölgedeki vatandaşlara bir an önce ulaşmak için çalışmaların gece gündüz demeden aralıksız sürdürdüklerini açıkladı.
 
Tüm zorluklara rağmen ekiplerin gece gündüz demeden çalışmaları aralıksız sürdürüp, vatandaşlara hizmet edeceklerini kaydeden Burakgazi, il genelinde toplam 11 ekibin görev yaptığını ve zaman zaman ekiplerinde yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kaldıklarını ifade etti.
(Nihat Kanat- İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir