• DOLAR 32.507
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2484.587
  • ...
SON DAKİKA
Midyat'ta yol çalışmalarının ikinci etabı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Midyat İlçesinde uzun yıllardan beri kangrenleşmiş sorun haline gelen ve ‘Estel-Midyat arası’ olarak adlandırılan 6 kilometrelik Cumhuriyet Bulvarının altyapı, yol genişletme ve asfaltlama çalışmalarının ikinci etabı başladı.

Yapımına yaklaşık bir buçuk ay önce başlanılan yolun tek şeridinde yapılan altyapı çalışmalarının ardından ikinci etap olan ilk 3 kilometrenin zemin hazırlama ve düzeltme işlemlerine geçildi.

Kanalizasyon hatlarının yenilenmesinin yanı sıra, elektrik, telefon ve internet hatlarının da yer altından geçirilmesinin ardından, asfaltlama öncesi zemin hazırlama, plentmix malzeme dökülmesi ve sıkıştırılmasına başlandı.

Tek şeridin yılsonuna kadar tamamlanması hedeflenirken, diğer şeridin hava şartlarına bağlı olarak kısa zamanda bitirilmeye çalışılacağı belirtildi.

Yol çalışmaları hakkında bilgi veren yüklenici firma yetkililerinden Abdulmenaf Çiçek, “Yol çalışmalarımız devam ediyor. Şu an altyapı çalışması biten 3 kilometre yolun plentmix işlemine başladık. Yol 11 metre genişliğinde olacak. Kaldırım,refüj ve diğer çalışmalar tamamlandıktan sonra Midyat’a modern ve geniş bir yol kazandırmış olacağız.” dedi.  (Süleyman Tunç-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir