• DOLAR 32.639
  • EURO 35.239
  • ALTIN 2504.485
  • ...
Maneviyatın Beşiği Cizre`de İçkili Fuhuş Tuzağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Cizre Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Dündar yaptığı yazılı basın açıklamasıyla, eğlence merkezi adı altında ilçede içkili ve dansözlü bir mekanın açılmasını kınadı.
 
Cizre İdil yolu üzeri Askeri Tank Taburu ile Kuştepe (Basuske) köyü arasında kalan mevkide, daha önce inşaatı tamamlanan bir binanın, yılbaşında, Cafe Bar Eğlence yeri olarak açıldığını hatırlatan Dündar, "Bu içkili fuhuş yerinin açıldığı mekanın askeri bölgeye yakın açılmış olduğu manidardır. Her türlü içki servisinin yapıldığı bu mekanda, müzik ve dansözler eşliğinde her türlü rezaletin sergilendiği anlaşılmıştır. Dışardan dans ve ahlaksızlık için dışarıdan kadınlar (Arap, Gürcü, Rus ve batı illerinden) getirilmesi, ahlaksızlığın ne derece büyük boyutlara ulaştığını göstermektedir. Devlet kurumlarının ise buna karşı sesiz kalmasına bir anlam veremiyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Halkımızın İnanç ve Terbiyesi Buna Müsaade Etmez
Genelde bölge halkının özelde de Cizre halkının, yapılan bu rezaleti kabul etmesinin mümkün olmadığını belirten Dündar, "Ne imanımız ne de üzerinde bulunduğumuz terbiyemiz buna müsaade etmemektedir. Bu hayasızlığa karşı tahammül etmek bu büyük münkire karşı sesiz kalmak, inandığımız İslami değerlerimize terstir. Müslüman Cizre halkımızın da bildiği gibi Cizre tarihinde böyle bir edepsizlik olmamış olması yönünde hiçbir teşebbüs de olmamıştır. Biz Müslüman halk olarak şuna inanıyoruz ki, açıkta yapılan münkire (hayasızlığa) karşı sesiz kalmak münkire (hayasızlığa) rıza göstermektir. Bu hayasızlığa karşı başta mülkü idare amirliği olmak üzere, İlgili kurumlar, STK`lar, kanaat önderleri ve duyarlı her bireyin harekete geçmesi lazım. Bir an önce bu ahlaksızlık yuvasının kapatılması lazım" dedi.
 
Derin Yapıların Bölge Politikası mı?
Bu haysiyetsizliğin yapılmasının halkı özellikle de gençleri maneviyattan koparmak olduğunu ifade eden Dündar sözlerini şöyle sürdürdü: "Sözde bu fuhşiyat yuvasının sahipleri olarak bilinen kişi veya kişiler kimlikleri beliyse de onlarla sınırlı olmadığı anlaşılmıştır. Onların, bu kirli amaç için bir piyon olarak kullanıldığı bir gerçektir. Özelikle bu fuhşiyat için Cizre`yi seçmeleri düşündürücüdür. Yıllardır Bölgeyi kan gölüne çeviren, fitne fesatla halkı birbirine düşüren, köylerini, bağlarını, bahçelerini elinden alan ya da boşalmasına sebep olan, ormanlarını yakan, çocukları yetim kadınları dul bırakan, bölge halkını göçe zorlayan, her fırsatta insanların kanını dökmede zevk alan, adeta bölge halkına hayat hakkı vermeyen derin yapılı zihniyetlerin, artık iflas ettiği görülmektedir.
 
Onun için söz konusu yapılar, bu işin kan dökmekle değil, halkı maneviyatlarından kopartmakla olacağı sonucuna varmışlar. Hani Memu-Zin olayında Beko`nun kızına söylediği meşhur bir sözü vardır ya, benim yemesinde muvaffak olmadığım yemeğe bir avuç toprak atarım demişti. İflas eden derin güçler artık ateş dolu avuçlarıyla Müslüman halkın imanını yakmaya çalışıyorlar. Görünen o ki, niyet belidir. Ortada oynanan gizli bir sihir var. Duyarlı Müslüman halkımız bu sihri açığa çıkartacak kadar basiret ve gayret sahibidir."
 
Muhterem Cizre Halkımızdan Beklentilerimiz
Son olarak Cizre halkına seslenen Dündar, "Gayretli halkımıza çağrımız bu hayasızca akının önüne geçmelerini ve böyle bir rezaletin Cizre gibi maneviyatı yüksek olan bir yerde bir daha yaşanmamasını için tepkilerini ortaya koymalarıdır" dedi. (Tahirhan Osal - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir