• DOLAR 32.332
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2280.134
  • ...
DİKA'dan 'Sağlam KOBİ' eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve GAP arasında geliştirilen işbirliği kapsamında ‘Sağlam KOBİ’ eğitimleri vermeye başladı. Ajansın yeni binasında bulunan konferans salonunda düzenlenen eğitime Mardin, Kızıltepe ve Nusaybin ticaret ve sanayi odaları, ticaret borsaları, Mardin Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) temsilcileri katıldı.

Seminer DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ’ın açılış konuşması ile başladı. Ardından eğitime geçildi. Eğitim, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği’nden Eğitmen Cihan Kaplan tarafından verildi.

Gerçekleştirilen eğitimde şirketlerin afetlere karşı hazırlıklı olmalarını desteklemek amacı ile sunulan çeşitli araçlar tanıtıldı. Bu kapsamda işletmelerin afetlere karşı hazırlıklı olup olmadıklarını “Afet Direnç Testi” ile görmeleri sağlandı.

Daha kapsamlı acil eylem planlarını geliştirmek isteyen işletmelerin kendi planlarını geliştirebilmeleri için Afetlere Hazırlık Araç Setine nasıl erişebilecekleri açıklanarak www.saglamkobi.com web platformu aracılığı ile doldurulacak formlar hakkında uygulamalı örnekler gerçekleştirildi.

Türkiye’deki KOBİ’lerin afetlere hazırlık süreçlerine ve yaşanabilecek olası afetlerin ardından iş hayatına hızla dönmelerini destek sağlamayı amaçlayan proje kapsamında, bu güne kadar 10 binden fazla kişiye ulaşılmış, afet konusunda farkındalık oluşturulmuş ve Türkiye'nin 12 ilinde 1.050 işletme “İş Sürekliliği ve Afetlere Hazırlık” eğitimlerine katıldı.

Projenin temel ortağı olan Dünya Ekonomik Forumu aracılığı ile dünyanın birçok noktasında uygulamaya geçilebilmesini hedefleyen proje kapsamındaki “Sağlam KOBİ Eğitimleri” Ajans Bölgesi’ndeki diğer iller olan Batman ve Siirt’te de gerçekleştirilecek. (M. Salih Keskin – İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir