• DOLAR 32.324
  • EURO 35.099
  • ALTIN 2300.718
  • ...
Para yutan çocuk ölümden döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez Hürriyet Mahallesi'ndeki evlerinde oyun oynayan 5 yaşındaki Hayrulnisa Bademci isimli çocuk, oynadığı sırada 25 kuruş parayı ağzına koydu. Ağzındaki para nefes borusuna kaçan minik Hayrulnisa hastanelik oldu.  

Edinilen bilgiye göre, oyun oynadığı sırada metal para yutan Hayrulnisa, ailesi tarafından aile sağlık merkezine, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine ve özel bir hastanenin ardından Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.  

Ailenin iddiasına göre, minik Hayrulnisa nefes borusundaki metal paradan dolayı rahat nefes alamadığı sırada ambulansla Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine kaldırıldı. Burada nefes borusunda metal paranın olduğu ve herhangi bir müdahalenin yapılamayacağından dolayı özel bir hastaneye sevk edildi. Ancak özel hastanede müdahale öncesi ailenin 600 TL ödemesi gerektiğini belirtti. Hastane yetkilileri 'para ödenmeden müdahalenin yapılmayacağını' söyleyerek bir skandala imza atıldı. Nefes almakta zorluk çeken minik kız Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yaşananlara tepki gösteren Hayrulnisa'nın ninesi Türkiye Bademci, "Çocuğumuzu tedavi için Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine götürdük. Buradan özel bir hastaneye sev edildik. Tedavi için 600 TL para istendi. Üzerimizde paranın olmadığını söyledik. Torunumun ölüm tehlikesi olduğu halde müdahale edilmedi. Devlet hastanesine kaldırıldık. Burada yapılan müdahale ile metal para midesine indirildi ve elhamdülillah durumu şimdi iyidir." şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik - İLKHA) 









Bu haberler de ilginizi çekebilir