• DOLAR 32.433
  • EURO 35.355
  • ALTIN 2324.91
  • ...
Bayram Ve Yılbaşı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“şöyle Müslüman’a yakışır bir kurbanlık alayım” dedim içimden. Kurbanlık pazarına gittiğimde Michael’ı gördüm, kurbanlık baktığını söyledi çok şaşırdım, ama bir şey demedim hal hatır sorduktan sonra ayrıldık. Akşam eve geldiğim de bazı etler olduğunu gördüm nereden geldi bunlar diye sorduğum da ise hayretim bir kat daha artı, zira bu etleri Michael’in getirdiğini söylediler kurban vermişler sadece bize değil, tüm komşulara dağıtmışlardı. Bu şaşkınlık ve sevinçle yarının bayram olduğunu düşünerek erkenden uyuduk...
Sabahleyin sabah namazına yetişebilmek için erkenden kalktık, ailecek en güzel elbiselerimizi giydik, güzel kokular sürdük ve bayram namazı için caminin yolunu tutuk. Cami hayli doluydu bir yerlere sıkışıp namaza başladık. Selam verdiğim de sağ tarafımda namaz kılan kişinin Michael olduğunu gördüm, sevincim bir kat daha arttı namazdan sonra sıkı sıkıya sarıldım ona ve mutluluk gözyaşı dökmeye başladım, Michael sebebini sorduğun da ise Müslüman olmana seviniyorum dedim.
 

O an durdu şaşkın bir ifade ile gözlerime baktı ve ben Müslüman olmadım ki dedi, şaşkındım peki kurban, namaz, bayram, dediğim de ise kalbimi yaralayan ve benim şimdiye kadar göremediğim fark edemediğim şeyleri söyledi.
Geçen yılbaşını hatırlıyor musunuz kuruyemiş almaya gittiğim de siz de kuruyemiş alıyordunuz eve geldik yılbaşı için geri sayıma başladık ama sizin evinizden gelen ses bizim evimizdekinden çok daha gür çıkıyordu, hata biz uyuduktan sonra bile hala sizin evde eğlencenin devam etiğini gördüm, eğer ben şimdi Müslüman olmuşsam öyleyse sen de o vakit Hristiyan oldun, haklıya ne denilebilirdi ki ve son eklediği söz beni can evimden vurdu ben Müslümanların bizi bu kadar çok takip etmelerini anlayamıyorum sizin kendi inançlarınız ve kendi bayramlarınız var.
Başımı eğdim haklıydı derin düşünceler içerisinde hiç bir şey demeden oradan ayrıldım ne diyebilirdim ki....
 

Muhammed Sıddık Karaynir / İstanbul - Yaş: 19

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir