• DOLAR 32.335
  • EURO 35.062
  • ALTIN 2308.378
  • ...
Kahvehaneler  kıraathaneye dönüşüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şahinbey Belediyesi, temel eserlerden oluşan kitap setiyle, kent merkezinde bulunan kahvehanelerde kütüphane köşesi oluşturuyor. İlk kütüphane Bekirbey mahallesindeki Erdal kahvehanesinde açıldı.

Açılışa, Şahinbey İlçe Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe katıldı.

Vatandaşların tekrar okuma alışkanlığını kazanması adına böyle bir anlamlı proje gerçekleştirdiklerini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 130’ar adet kitap hediye etmek suretiyle kahvehaneleri kıraathaneye çevirdiklerini, bundan dolayı da çok mutlu olduklarını söyledi.

 300 kahvehaneyi, kıraathaneye çevireceğiz

İnsanların daha faydalı işler yapması gerektiğini belirten Tahmazoğlu, “Bizim çocukluğumuzda eskiden kahvehanelerin üzerine kıraathane yazardı. Kıraathanenin anlamı da okumaktı. Belediye olarak yeni bir çalışma başlattık. Şahinbey ilçemizde bulunan 300 kahvehaneyi biz kıraathaneye çeviriyoruz. Her kahvehanenin, kıraathane olması için 130 tane kitap hediye ediyoruz.”dedi.

Tahmazoğlu, “Amacımız buraya gelen insanlarımızın boş vakitlerini kitap okuyarak bilgi hazinesini artırarak vaktini değerlendirerek, faydalı ilimler öğrenmesine vesile olmaktır. Bundan dolayı mutluyuz. İlk kahvehanemizi kıraathaneye çevirmek üzere kütüphane  koyduk. Kitaplarımızı teslim ettik. İnşallah bundan sonra kahvehanelerimizi kıraathaneye çevirmek üzere 300 tane kütüphanemizi kitapları ile birlikte kahvehanelere teslim edeceğiz.” ifadelerini kullandı.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir