• DOLAR 32.503
  • EURO 34.593
  • ALTIN 2481.203
  • ...
Rejim ordusundan Halep`e geniş çaplı kara operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halep ve çevresi günlerden beri yoğun bombardıman altında bulunuyordu. Esad rejiminin şimdi kara birliklerini de kentteki isyancıların mevzilerine karşı devreye soktuğu bildiriliyor. Suriye askeri kaynakları Suriye ve Rusya‘nın muhalif güçlere havadan düzenledikleri bombardımanlar sonrasında Suriye Ordusu ile müttefiklerinin dört koldan kara harekatı başlattığını duyurdu.

Bu harekatın geçen hafta sonu sona eren ateşkes sonrasındaki en büyük saldırı olduğu da belirtildi.

Halep Suriye iç savaşında en yoğun mücadele verilen bölgelerin başında geliyor. Kentin savaşan iki taraf için de büyük bir stratejik ve sembolik anlam taşıdığına işaret ediliyor. Esad rejimi eski ticaret merkezi olan Halep`in batısını, muhalefet güçleri ise doğusunu kontrolleri altında tutuyor.

300 BİNE YAKIN KİŞİ KUŞATMA ALTINDA

İsyancıların elindeki bölgelerin haftalardan bu yana dış dünya ile bağlantısı kesik. Bu bölgelerde sayıları 300 bine kadar varan sivil halk kuşatma altında ve yoğun bir biçimde gıda, içme suyu ve tıbbi bakıma ihtiyaçları bulunuyor. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü Suriye Ordusu`nun yoğun çatışmalar sonucu Halep`in eski şehir merkezine girdiğini, orada bazı binaları ele geçirdiğini, ancak şimdiye kadar stratejik açıdan bir başarı kaydedilmediğini haber verdi. Suriye askeri kaynakları ise Halep Kalesi`nin yakınındaki bir mahalleyi ele geçirdiğini açıkladı.

Reuters haber ajansına konuşan rejime bağlı bir milis komutanı da seçkin birliklerin zırhlı araçlar eşliğinde Halep`in doğusuna doğru ilerlediğini, kentin güney batısından da çatışma haberleri geldiğini söyledi. Hükümete bağlı birliklerin kentin kuzeyindeki Filistin yerleşim bölgesi Handarat`a da yeniden saldırı başlattığı bilidirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir