• DOLAR 32.61
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2498.654
  • ...
Esnaf bölgede huzur istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özellikle bölgede yaşanan olaylardan olumsuz bir şekilde etkilenen Batman esnafı, bölgede yatırımın azalmasıyla esnafın iflas etme eşiğine geldiğini belirterek, bir an önce huzur ortamının sağlanması gerektiğini söylediler.

İLKHA'ya konuşan Batman esnafı, olayların bir an önce bitmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladılar.

Genel anlamıyla piyasanın çok durgun olduğunu söyleyen halıcı Nezir Oğuz, "15 Temmuz darbe girişimiyle piyasadan toplatılan FETÖ yandaşlarıyla beraber Batman Belediyesine yapılan kayyum atanmasıyla piyasada belirsizlik hakim oldu. Bu oluşan belirsizlikten dolayı Batman esnafı kan ağlamaktadır. Önceki yıllarda iş oranı çok yüksek iken şu anda çok düşmüş durumdadır. Esnafın bayrama yönelik heyecanlı bekleyişi, iş olmayınca karşılanamadı. Her bayramda yapılan alışverişler bu bayram özellikle halı sektörünü olumsuz yönde etkiledi. Tek isteğimiz bu belirsizliğin bir an önce bitmesi özellikle bölgeye gelen TIR'ların ve araçların durdurulması ve yapılan yol kesmeler bölgeye mal gelmekte sıkıntı çekilmektedir. Kamuoyunun bu tür olayların üzerinde durması ve olayların durması için de hükümetin bir çözüm bulmalarını istiyorum."dedi.  

"Kiramızı bile çıkaramıyoruz"

Seyyar satıcılar vasıtasıyla köylere mal sattıklarını ancak yaşanan olaylar yüzünden köylere gidilemediğinden dolayı işsizlikten yakınan tuhafiyeci Mehmet Turan, "Piyasada iş yok. Yaşanan olaylar yüzünden işler durmuş durumdadır. Bir esnaf olarak kiramızı bile çıkaramıyoruz. Umudumuz olan bayram alışverişinde de doğru dürüst bir iş yapamadık. İşimiz kritiktir. Yaşanan olaylar artık dursaydı iyi olurdu. Allah müsebbiplerine bırakmasın. Allah'tan dileğimiz işlerin tekrar açılmasıdır. Yaşanan olaylar dursa, işimiz olur. Müşterilerimiz seyyar olduklarından köylere gitmekten korktuklarından iş yapamıyorlar."ifadelerini kullandı.  

"Umudumuz ortamın düzelmesidir"

Özellikle bölgede yaşanan olaylarla birlikte inşaat sektörünün durmasıyla iş yapamadıklarını ifade eden elektrik malzeme satıcısı H. Musa Avcı, "İşimiz durgundur. Genel olarak tüm işler durmuş. İnşaat sektörüne çalışıyoruz. İnşaat sektörü durduğunda bizlerde duruyoruz. Umudumuz ortamın güzelleşmesidir. Biz barışın olmasını ve ölümlerin artık yaşanmamasını istiyoruz. Ortam güzelleştiğinde haliyle işler açılacak. Allah'tan yaşanan ölümlerin bitmesi yerine güzellik ve huzur gelmesini diliyoruz."diye konuştu.  

"Huzur ortamı olduğu zaman haliyle işimizde olur"

Yaklaşık 26 yıldır bakkaliye işleten Mehmet Yusuf Ekinci ise huzur ortamının olması umuduyla şunları söyledi: "Bu sene gibi piyasada yaşanan durgunluğu daha önce görmedim. Bizim temennimiz ortamın sakin olması ve akan kanların durmasıdır. Huzur istiyoruz. Huzur ortamı olduğu zaman haliyle işimizde olur. Bizim temennimiz huzur ortamıdır. Şu an iş yok, bazen siftah yapamıyoruz. Kiramızı zor çıkarıyoruz. Bu yüzden huzurun olmasını istiyoruz. Devletin bir an önce bu memlekete bir yatırımın yapmasını ve huzurun sağlanmasını istiyoruz. Bu olduğu zaman haliyle her şey düzelir."

Çarşı Mahallesi'nde 25 senedir gıda toptancısı olduğunu belirten Ramazan Songül, son yıllarda işlerinin çok azaldığını ifade etti.

Halkın huzursuzluğunun esnafın işlerini de olumsuz yönde etkilediğini söyleyen Songül, "Yaşanan olayların bitmesini ve huzurumuzun olmasını istiyoruz. Milletin de huzuru olsun yaşanan katliamlar bitsin. Artık katliamlar yaşanmasın ve huzur olmasını istiyoruz. Huzur ve İslamiyet'ten daha güzel bir şey yoktur. Kim olursa olsun katliamlar yapanlar Müslüman olamazlar. Huzur olmadığı için işimizde yok. Huzur olursa işimizde olur. Her şey bir birine bağlıdır. Televizyonu açmaktan korkuyoruz. Her televizyonu açtığımızda katliamlar, ölüm ve bomba haberleri görüyoruz. Her gün bombalar patlasa, insanlar ölse huzur olmaz. Bundan dolayı bizler huzursuz oluyoruz."şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik - İLKHA) 

































Bu haberler de ilginizi çekebilir