• DOLAR 32.375
  • EURO 35.365
  • ALTIN 2323.92
  • ...
Kur`an Nesli Platformu ekim ayını `Namaz ayı` ilan etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur`an Nesli Platformu yaptığı açıklamada, bu yılın ekim ayını “Namaz ayı” olarak ilan ettiklerini belirterek, bu kapsamda birçok ilde 6-10 yaş arası çocuklara yönelik “Gözümün Nuru Namaz” etkinlikleri çerçevesinde namazı sevdirme ve öğretme programları düzenleneceğini bildirdi.

Kur`an Nesli Platformu Başkanı Molla Beşir Şimşek, konuyla ilgili dernek binasında basına açıklamada bulundu.

İmandan sonra en büyük hakikat ve yine imandan sonra ilk emredilen ibadetin namaz ibadeti olduğuna dikkat çeken Şimşek, “Namaz bir kulluk bildirisi, bir acziyet ilanıdır. Kâinatın yaratıcısı karşısında eğilmek, iki büklüm olup yere kapanmaktır. Dehşetli fitnelerin kol gezdiği şu zamanda terke uğrayan bu ibadet, belki de alem-i İslam`ın bu müteessir halinin en büyük sebebidir. Nitekim namazdan uzaklaşmak Allah`tan uzaklaşmaktır. Allah`tan uzaklaşmak ise her türlü bela ve musibete davetiye çıkarmaktır. Bu gerçekten hareketle Kur`an Nesli Platformu olarak ümmetin dirilmesinde önemli bir ölçütün şüphesiz namazlarımızı hakkıyla eda etmek olduğuna inanıyoruz.” dedi.

“Namazlarımızın ihyasından daha öncelikli bir derdimiz olmamalıdır”

Namazdan daha öncelikli bir derdimizin olmaması gerektiğine işaret eden Şimşek, “Toplumun durumuna bakıldığında beş vakit namazımızın büyük bir ihmale kurban edildiği, bu durumun, beraberinde diğer bütün ibadetlerin de terkine sebebiyet verdiği üzücü bir tespit olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu tablodan anlaşılan, yapılması gereken belli, atılması gereken adım aşikârdır. Şu halde, namazlarımızın ihyası ve idamesinden daha elzem ve daha öncelikli bir derdimiz olmamalıdır.” diye konuştu.

“Namazı sevdirme ve öğretme programları düzenlenecek”

Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kur`an Nesli Platformu olarak, bu acı yaraya merhem olmak ve namazla yeniden dirilmek için bu yılın Ekim ayını “Namaz ayı” olarak ilan ediyoruz. Bu kapsamda 6-10 yaş arası çocuklara yönelik olarak “Gözümün Nuru Namaz” etkinlikleri kapsamında namazı sevdirme ve öğretme programları düzenlenecektir. Birçok ilimizde birbirinden farklı tarihler belirlenerek gerçekleştirilecek bu eğitimler, Ekim ayı boyunca düzenlenecek final etkinlikleri ile taçlandırılacaktır.”

“Namaz eğitimi için çocuklarınızı camilere ve eğitim yerlerine gönderin”

Yurdun dört bir yanında verilecek seminerler, basın açıklamaları ve düzenlenecek çeşitli etkinliklerle toplumun ana gündemine namazı oturtmak ve namaz bilincini aşılama çabasında olduklarını vurgulayan Şimşek, “Böylesi önemli bir konuda, tüm halkımızı yapılacak çalışmalara destek olmaya ve namaz eğitimi için çocuklarını camilere ve eğitimin verileceği diğer yerlere göndermeye davet ediyoruz. Hiç şüphesiz bundan maksat, her günün ve her vaktin vazgeçilmez ibadeti olan namazı, bir ayla sınırlamak değil; en azından bu ayda, daha yüksek sesle namazı hatırlamak ve hatırlatmaktır.” açıklamasında bulundu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)








 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir