• DOLAR 32.513
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2487.998
  • ...
FETÖ kumpası olan `İslamî STK` davası başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`da, FETÖ/PDY`nin hakim ve savcılarının komplo ve kumpasları sonucunda açılan ve İslamî STK üyesi 12 kişinin tutuksuz yargılandığı davanın ilk duruşması başladı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen ilk duruşmaya tutuksuz yargılanan İslamî STK üyeleri ve avukatları katıldı.

Bilindiği üzere Türkiye genelinde düzenlediği Kutlu Doğum etkinlikleri ile takdir toplayan Peygamber Sevdalıları Platformu, tesettür yasağına karşı mücadele veren Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) ile insani ve İslami faaliyetleri bulunan başta Umut-Der, Şura-Der, İhya-Der, Mekteb-Der, Akid-Der, Anadolu-Der gibi STK`ların üyeleri hakkında legal faaliyetler suç unsuru sayılarak dava açıldı.

İslamî faaliyetleri düzenleyip katılmak suç olarak nitelendirilirken, asılsız ihbarlar sonucu soruşturma başlatılmıştı.

Gündelik hayattaki faaliyetler bile suç unsuru sayıldı

Dava dosyasında “Mekke`nin Fethi konulu etkinlik düzenlemek ve katılmak. Mustazaf-Der isimli derneğe 19 Şubat 2012 tarihinde PKK/KCK terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen kişilerce yapılan saldırıları protesto etmek amcacıyla dernek önünde basın açıklaması yapmak. Peygamber Efendimize yönelik hazırlanan film ile ilgili olarak protesto amacıyla basın açıklamasına katılmak. Başörtüsüne özgürlük konulu basın açıklamasına katılmak. 17 Temmuz 2011 tarihinde 20 çocuğa PKK yandaşları tarafından yapılan saldırıyı kınamak. Kutlu Doğum etkinliğine katılmak. PKK`liler tarafından Mustazaflar ile Dayanışma Derneği ve çevrede bulunan iş yerlerine saldırı olaylarını kınamak amacıyla dernek önünde basın açıklaması yapmak. Elazığ İhya-Der üyelerine terör örgütü üyeliğinden dolayı verilen cezaların Yargıtay tarafından onanmasını protesto etmek amacıyla basın açıklaması düzenlemek. HÜDA PAR isimli siyasi partinin açılışının yapılması amacıyla düzenlenen törene katılmak. Adana Seyhan Kültür Merkezinde düzenlenen Şehadet Gecesi adlı programa katılmak. Kermese gitmek. Hatim programına katılmak. Kitapçıya gitmek. Fakirlere yardım etmek. Lokantada yemek yemek. Bayramlaşmaya gitmek.” gibi faaliyetler suç unsuru kabul edilmişti.

Davayı bakan hakim ve savcılar FETÖ`den açığa alınmıştı

2011 yılında soruşturmasına başlanılan dosyanın altında imzası olan hakim ve savcılar, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alınmıştı.

Dosyada imzası olup açığa alınan hakim ve savcılar isimleri şöyle: “Hakim Mustafa Şahin, Hakim Ahmet Mithat Temel, Hakim Bayram Demirci, Hakim Cebrail Cem Alıcı, Hakim İbrahim Öneker, Hakim İrfan Yıldız, Hakim Müslüm Uzun, Hakim Pınar Poyrazoğlu, Hakim Ramazan Artun, Hakim Selma Rahşan Takçı, Savcı Aziz Takçı, Savcı Cuma Afşar, Savcı Lokman Doğan, Savcı Metin Dikeç, Savcı Mustafa Sırlı, Savcı Özcan Şişman, Savcı Zeki Yalçın.” (M. Hüseyin Temel- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir