• DOLAR 32.541
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2434.382
  • ...
Zonguldak`da Madencinin Cesedine Ulaşıldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kilimli beldesi Yayla Caddesi`nde cumartesi günü akşamı saat 21.00 sıralarında meydana gelen göçük altında kalan maden işçisi Şenel Biçici’nin (33) 09.30 sıralarında cesedine ulaşıldı. İşçinin cenazesi, ocak ağzında bekleyen 112 Acil sağlık ekiplerince Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna getirildi. Cesedin morga götürülüşü sırasında işçinin ağabeyi Salih Biçici, “kardeşim” diye gözyaşlarına boğuldu.

Bu arada Biçici`nin yakınları, arama kurtarma çalışmasında görevlendirilen TTK ekiplerine tepki gösterdi. Ölen işçinin eniştesi olan Kadir Eyi(40), “Şenel’i köylümüz olan Muhterem-Cengiz Biçici kardeşler çıkardı. Adam 2 dakika çalışıyor, 2 saat çay içiyor. Adam işçi kurtarmak için görevlendirilmiş, bizden kazma, kürek, testere istiyor. Sen kurtarmak için gelmişsin, kazma küreği bile benden istiyorsun. Ben Gökçebey’den gelmişim. Böyle saçmalık olur mu? Onların çocuğu ocakta kalsa biz böyle mi yaparız? 2 günde insan çıkarılmaz mı? Biz 2 gündür çoluk çocuk uyku uyumuyoruz.” diye tepki gösterdi.

İşçinin ağabeyi Salih Biçici ise “Sağ olsunlar, kardeşimi çok güzel çıkardılar. Ellerine sağlık. Kurtarmaya geliyorlar ne kazması var ne baltası.” dedi.

Bu arada göçüğün de yetkililere geç haber verildiği iddia edildi. İşçinin yakınlarına göre olay saat 19.00’da olmasına rağmen durum yetkililere 4 saat sonra 23.00’te bildirilmiş.

‘BENİ KURTARIN 2 TANE ÇOCUĞUM VAR’ DEMİŞ

İşçiyi kurtarma çalışmasına katılan köylüler de şunları söyledi: “Sarhoş gelmişler ocağa. Abi beni kurtarın diye bağırmış. Ne olursunuz beni kurtarın 2 tane çocuğum var benim demiş. Adamlar ondan sonra tartışmışlar, çekip gitmişler. Böyle rezalet olur mu?”
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir