• DOLAR 32.511
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2488.956
  • ...
Yüz Nakli Olan Uğur Acar Bugün Uyandırılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Söz konusu ameliyatlarla ilgili Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Başhekim Abdullah Erdoğan ve Prof. Dr. Ömer Özkan, hastane binası önünde basın toplantısı düzenlendi.

Prof. Dr. Özkan, her iki hastanın da sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. Hastaların sağlık durumun daha önemli olduğunu ve bu nedenle Atilla Kavdır’a nakledilen bacağı geri almak zorunda kaldıklarını belirten Özkan, kollarda ise bir sorun olmadığını ifade etti.

Hastaların durumunun düne göre daha iyi olduğunu anlatan Prof. Dr. Özkan, yüz nakli olan Uğur Acar’ın bugün içerisinde uyandırılacağını ifade etti. Hastayı uyandırmak için sabah itibariyle gereken hazırlıkların başladığını belirten Özkan, “Öğleden sonra uyanmış olur. Şu an itibariyle bir sıkıntımız yok. Nakil için bekleyen hastanın sayısını vermeyeyim ama bize başvuran sayı oldukça yüksektir. Biz 20 hastayı bildiğimiz için ondan önce ilk yapılacak 4 hasta belirliyoruz. Sayının artması önemli değil. Önemli olan en uygun adaya yapmak. Yüz nakli ciddi ve riskli bir ameliyattır. İlgili yerlerde, ilgili insanlar tarafından yapılması gerekiyor. Belli bir testten geçmek gerekiyor. Sizin de en az 6 ay önceden bu hastayı tanımanız gerekiyor. Bir süreç gerekiyor. Daha önce belirlediğimiz hastalarımız var.” diye konuştu.

Yüz mimiklerini oynatmak için çok erken olduğunu belirten Ömer Özkan, bunun 6 ay içerisinde mümkün olabileceğini söyledi. Özkan, 6 ay sonra yüz naklinin görme, duyma gibi işlevlere kavuşabileceğini, kol naklinde de ilerleme olacağını söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe ise dünyanın şu anda kendi üniversitelerini konuştuğunu söyledi. Akdeniz Üniversitesi’nin yine ilklere imza attığını belirten Rektör Kurtcephe, “Türkiye`de ilk defa yüz nakli gerçekleştirdi. Aynı anda aynı vericiden alınan iki kolu ve bacağı nakletme başarısını yakaladı.” ifadelerini kullandı.

Gösterilen ilgiden memnun olduklarını ifade eden Kurtcephe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın da kendisini arayarak tebrik ettiğini söyledi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir