• DOLAR 32.542
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2488.988
  • ...
SON DAKİKA
Muş'ta sokak düğünleri ve havai fişek yasaklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Valiliği, İl sınırları ile bağlı köy, kasaba ve ilçelerinde huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla halk arasında havai fişek olarak bilinen piroreknik maddelerin kullanımı ve sokak düğünleri ile ilgili yasaklama getirdi.

Konuyla ilgili Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, "Sokak düğünü, sosyal etkinlikler ve çeşitli eğlence dönemlerinde gelişigüzel bir şekilde havai fişek kullanıldığı, izinsiz ve ehil olmayan kişiler tarafından yapılan bu uygulamanın vatandaşlarımızda panik ve korkuya yol açtığı ayrıca Gaziantep İlinde yapılan bir düğün töreni esnasında meydana gelen menfur terör saldırısında masum vatandaşlarımızın hayatını kaybetmesi sebebiyle; vatandaşlarımızın huzur ve esenliği göz önünde bulundurularak Valiliğimizce alınan 21 Eylül 2016 tarih ve 607-608 sayılı kararlar doğrultusunda “Muş hudutları dâhilinde sokak düğünlerinin yapılması ve havai fişek kullanılması yasaklanmıştır.” denildi.

Açıklamanın devamında yasaklara uymayanlar hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun, ilgili maddesi gereğince işlem yapılacağı bildirildi.  (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir