• DOLAR 32.331
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2282.613
  • ...
Hira-Der`den 28 Şubat ve FETÖ mağdurlarına destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi Batman Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği (Hira-Der), 28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkûm ailelerine destek açıklamasında bulundu.

Yapılan açıklamada, cezaevlerinde İslami kimliklerinden dolayı yatmakta olan Yusufilerin ailelerinin “28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileler İnisiyatifi” adı altında bir araya gelerek siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını, basın-yayın organları ve vicdanı körelmemiş herkesi ziyaret edip yaşanan mağduriyetleri ayrıntılarıyla anlatmaya çalıştıkları belirtildi.

Ailelerin istediklerinin FETÖ zulmüne maruz kalmış cezaevlerindeki yakınlarına tekrar yargı yolunun açılması olduğu ifade edilen açıklamada, “Mahkûm aileleri, ‘bizler af istemiyoruz sadece yakınlarımızın tekrardan yargılanmalarını istiyoruz, çünkü adil bir şekilde yargılandıkları takdirde bu insanlarımızın suçsuz ve masum oldukları ortaya çıkacaktır` diyorlar. Aslında istedikleri fazla bir şek yok, sadece tekrar yargılama ama adil bir yargılanma istiyorlar. Bu aileleri dinlerken geçmişe dönüp baktığımızda FETÖ, kendisine alan açmak için rakip gördüğü kişi ve cemaatleri önce medyası aracılığıyla iftira ve karalamalarla yıpratma yoluna gitti, ardından emniyet ve yargıyı ele geçirmiş mensuplarının eliyle bu şahısları terörist ilan edip cezaevlerine koydu. Bu durum seneler önce bilinmesine rağmen hükümet herhangi bir adım atmadı. 17 ve 25 Aralık sürecinden sonra bile pasif kalan hükümet ancak 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra bu yapılanmayı ciddiye aldı.” denildi.

“Mağdurlar neden hala cezaevlerinde tutuluyor”

İslami camiaların FETÖ tarafından yıllarca mağdur edildiği vurgulanan açıklamada, “15 Temmuz ihanetinden sonra FETÖ`ye yönelik ciddi operasyonlar oldu. Gözaltılar, tutuklamalar, görevden atılmalar ve görevden uzaklaştırmalar yapıldı. Bütün bunlar yapılırken terör örgütü suçlamaları ile yapıldı. Hizbullah, Hizbuttahrir, İBDA-C, İslami Hareket, Sivas davası ve daha nice İslami camialar bu yapılanma tarafından yıllarca mağdur edildi. Kumpaslarla on binlerce Müslüman cezaevlerinde yattı ve hala yüzlercesi cezaevlerinde ölüme terk edilmiş durumda. Bu mağduriyeti yaşatan yapının hakim, savcı ve polislerinin yaptıkları gün yüzüne çıkmış ve terör örgütü üyeliğinden tutuklanıyorlarsa mağdurlar neden hala cezaevlerinde tutuluyor, doğrusu buna bir anlam vermek çok zor.” ifadelerine yer verildi.

“Bu zulüm ne zaman bitecek”

Yetkililerin FETÖ`nün Müslümanlara yönelik yaşattığı zulme son vermesi gerektiğine işaret edilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Cumhurbaşkanına, Başbakana, Adalet Bakanına ve vicdan sahibi bütün yetkililere buradan sesleniyoruz; 24 yıldır cezaevinde olanlar var. Tam 48 bayramdır anne ve babanın elinden, çocuğun yanağından öpemeden, sevdikleriyle doyasıya kulaklaşamadan bekleyen Yusufiler var. Görüş yollarında saçları ağaran anne ve babalar, yollarda büyüyen çocuklar, gözyaşları, çile ve eziyetler var. Bu zulüm ne zaman bitecek, bu hicran ne zaman son bulacak. Yetkililer artık bu zulmü ne zaman görecek. Bugün değilse ne zaman. Hak ve Özgürlükler Platformu`na üye Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği (Hira-Der) olarak, zulme uğramış bu mazlumların sesine kulak verilmesi, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için devlet yetkililerinin bir an önce olaya el atmasını bekliyor ve diliyoruz.”(M.Fatih Akgül-İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir