• DOLAR 32.512
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2430.764
  • ...
HÜR EKİP`ten Yasin Börü ve arkadaşlarının davasına destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şükrü Tontaş / Doğruhaber

Diyarbakır'da, 6-7 Ekim Kobani bahaneli saldırılarda PKK'liler tarafından Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün canavarca hisle katledilmelerine ilişkin açılan 19'u tutuklu 41 sanığın yargılandığı davanın 8`inci duruşması bugün Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Saat 10.00`da başlayan duruşmaya, siyasi parti temsilcileri, yazar, programcı, akademisyen başta olmak üzere her kesimden insanlar sosyal medya üzerinde açılan Hashtag çalışmasına katılım göstererek destek verdi.

Bugüne kadar sosyal medya üzerinde yaptığı ilkeli çalışmalarla adında sıkça söz ettiren HÜR EKİP Sosyal Medya Platformu, bugün de Ankara adliyesinde 8`inci duruşması görülen Yasin Börü ve arkadaşları için sosyal medya üzerinde Hashtag çalışması başlattı. Duruşmaya yaklaşık bir saat kala #YasinlereAdalet ismiyle başlatılan Hashtag çalışması kısa sürede Türkiye gündemine oturdu. Atılan on binlerce twitter ile farklı kesimlerin destek verdiği çalışma yaklaşık olarak 6 saat boyunca Türkiye gündeminde kalmayı başardı. Yapılan çalışmayla ilgili açıklamada bulunan HÜR EKİP Sosyal Medya Platformu Yetkilileri, Yasin Börü ve arkadaşlarının dava duruşmasına daha önce yaptıkları desteği bugünde devam ettirdiklerini belirttiler.

Her türlü hukuksuzluklara karşı daha önce olduğu gibi bundan sonrada sosyal medyada karşı çıkacaklarını, mazlum ve mağdurların destekçileri olacakları vurgulanan açıklamada, şunlara yer verildi: “Yasin Börü ve arkadaşları; Diyarbakır`da 6-8 Ekim kobani bahaneli olaylarda, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın sokağa çağırmasıyla birlikte vahşice katledildiler. Bu vahşetin bir benzeri ancak Arakan`da Budistlerin yaptığını gördük. Türkiye halkları böyle bir vahşetle ilk kez 6-8 Ekim olaylarında şahit oldu. Yırtıcı hayvanların bile yapmakta aciz kaldığı bu vahşet, insanların hafızalarında silinmeyecektir.” denildi.

8`inci duruşma görülmesine rağmen hukukun adil bir şekilde işlenmediği ve adaletin tecelli etmesinden endişe edildiği dile getirilen açıklamanın devamında, “Failler ve azmettiriciler alenen ortadayken, 2 yıla yakındır mahkemede bir gelişme olmadan devam etmesi, adaletin tecelli

etmeyeceği kuşkusunu bizde uyandırmaktadır. Her duruşmada, adalet beklentisi içinde olan ailelerini hayal kırıklığına uğratan mahkeme heyeti, bugünde aynı tavrını devam ettirerek sürdürdü. Türkiye kamuoyu Yasin Börü ve arkadaşları için adalet beklentisi içerisindeyken, verilen kararlar kamuoyunu adalete inancı ve beklentisini her geçen gün yok ediyor. Bizlerde HÜR EKİP Sosyal Medya Platformu olarak adalet yerini bulana dek Yasin Börü ve arkadaşlarına olan desteğimizi esirgemeyeceğiz.” ifadelerine yer verildi.

Mahkeme heyeti, müşteki ve sanık avukatlarının savunmalarının ardından bir sonraki duruşmayı 7 Kasım 2016`ya erteleme kararı aldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir