• DOLAR 32.592
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.48
  • ...
Anız yangınlarını önleme çalışmaları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Çevre Şehircilik Müdürlüğü ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kurulan ekipler, anız yangınlarının önlenmesine yönelik denetim faaliyetlerini ve eğitim çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Konuyla ilgili İl Çevre Şehircilik Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Valilikçe anız yakan çiftçilerin tarımsal destek primlerinin kesilmesi yönünde çalışmaların yapılması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına yazı yazıldığı belirtildi.

Batman il genelinde 2015-2016 yılında 20 Eylül 2016 tarihi itibariyle 179 kişiye 11 bin 391 dekar anız yakılan alan için toplam 443 bin 859 TL idari para cezası uygulandığı ifade edilen açıklamada, “Ayrıca arazi denetim ekiplerimiz 7/24 süreli çalışmaktadır. Anız yangını çıkaranlara karşı idari para cezası uygulamaları eksiksiz devam etmektedir. Kurum ve kuruluşlarımızın koordineli çalışmaları sonucunda Batman ili genelinde anız yangınları minimize olmuş durumdadır. Özellikle ilimize komşu Diyarbakır iline bağlı Bismil ve Silvan ilçelerinde yakılan anız yangınlarının oluşturduğu dumandan ilimiz olumsuz yönde etkilenmektedir. İlimize komşu Diyarbakır ili sınırlarında yakılan anız yangınlarının önlenmesi için Diyarbakır Valiliği ile gerekli yazışmalar yapılmıştır. Bu hususta ki çalışmalarımız devam etmektedir.” denildi.(İLKHA) 













Bu haberler de ilginizi çekebilir