• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yasin Börü davasının 8`inci duruşması devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da 6-7 Ekim Kobani bahaneli saldırılarda PKK'liler tarafından Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün canavarca hisle katledilmelerine ilişkin açılan 19'u tutuklu 41 sanığın yargılandığı davanın 8`inci duruşması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor.

7`nci duruşmada istenen belgelerin bir kısmı mahkeme heyetine geldiği duruşmada belgelerin büyük bir kısmının halen mahkeme heyetinin eline ulaşmadığı görüldü.

Önceki duruşmaya katılmayan sanıkların birçoğunun, mahkeme başkanının geçmiş duruşmada sanıkların mahkemeye katılması gerektiği husussunda verdiği karar nedeniyle bu duruşmaya katıldıkları gözlendi.

Tutuklu sanıklardan Abdulvahap Turan, Ahmet Ay, Rıdvan Baş, Hasan Aldemir ve Cihan Yıldız`ın ifadeleri tutuklu bulundukları Ceza ve İnfaz Kurumu`ndan Ses ve görüntü bilişim sistemi (SESBİS) ile alındı.

Türkçe bilmediği gerekçesiyle tercüman isteyen sanıklardan bir kısmı tercümanın gelmediği görünce Türkçe savunma verirken,  Ahmet Tura gibi birçok sanıkta tercüman olmadığı için savunma vermedi.

Duruşma sanık avukatlarının savunmalarıyla devam ediyor. (Zeki Aras, Hüseyin Temel –İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir