• DOLAR 32.563
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2434.268
  • ...
İslami STK`lar Sindirilmeye Çalışılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Musatazaf Der Diyarbakır Şubesi yaptığı basın açıklamasıyla 17.01.2012 tarihinde "Şafak operasyonları" adı altında İzmit ve İstanbul`da İslami STK`lara düzenlenen operasyonları kınadı.
 
Polis baskınlarıyla 14 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda 3 kişinin tutuklandığının hatırlatıldığı açıklamada, "Yıllardan beri İslami hassasiyetleri olan insanlara yönelik sindirme operasyonları gerçekleştirilmektedir. Rejimin tek tipçi zihniyete sahip insan yetiştirme politikasının bir sonucu olarak muhalif hiçbir sese tahammül edilmemektedir. Bu politikanın bir sonucu olarak, yüzyıla yakın bir zamandır rejim tarafından çok çeşitli hile ve desiselerle dindar halk, büyük bir baskı altına alınmış, kimi zaman katliamlara maruz bırakılmış, kimi zaman muhaceratlar yaşamış, kimi zaman vahşice işkencelerden sonra zindanlara atılmış ve böylece sindirilmeye çalışılmıştır" denildi.
 
Yasal STK`ların Yasadışı Kabul Edilmesi Paranoyadır
Şeyh Said, Bediüzzaman, İskilipli Atıf Hocalara yapılanların hala hafızlardaki canlılığını korurken, yakın tarihte yapılanların eskiyi aratmayacak derecede olduğu belirtilen açıklamada, yasal zeminde hizmetlerde bulunan STK`ların yasadışı kabul edilmesini paranoya olduğu vurgulandı.
 
Açıklamanın devamında "Tamamen yasal bir zeminde kurulup yine yasal bir zeminde çalışma yapan İslami STK`ların yaptıklarını yasadışı faaliyet gibi gösterip terörist olarak addetme, baskı uygulayıp onları engelleme, basit, sudan ve hukuki hiçbir dayanağı olmadan, faaliyetleri hakkında soruşturmalar açma, dernek mekânlarını hücre eviymiş gibi gösterip üyelerini de terörist olarak göstermeye çalışarak kamuoyunu yanıltmaya çalışmak acaba nasıl bir paranoyanın sonucudur? Tüm faaliyetleri yasal zeminde gerçekleşen STK`ları bu şekilde sindirmeye çalışma ile amaçlanan nedir, merak etmekteyiz" diye soruldu.
 
Örgütlenme Özgürlüğü Herkes İçin En Temel Haklardandır
İç hukuk ve uluslararası mevzuata göre, düşünce ve ifade özgürlüğü ile örgütlenme özgürlüğünün herkes için var olan en temel haklar olduğu belirtilen açıklamada, "Şiddet yoluyla başkalarının hak ve özgürlüklerini yok etmeye yönelik açık bir müdahale yapılmadığı sürece, en aykırı inanç, görüş, düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde kabul edilmesi, bu yöndeki örgütlenmenin de, toplanma ve örgütlenme özgürlüğü çerçevesinde temel hak olarak kabul edilip, hoşgörüyle karşılanması gerekir" ifadelerine yer verildi.
 
Yıldırmayı Amaçlayan Bu Tarz Baskı ve Karalamalar Kabul Edilemez
Açıklamada son olarak, "Dini hassasiyetleri öne çıkan grup ve STK`lar üzerinde son dönemde yıldırmayı amaçlayan bu tarz baskı ve karalamaları kabul edilemez buluyor, hak ve özgürlüklerin herkes için korunması gerektiğini belirtiyoruz.
 
Bu vesileyle yapılan bu baskıları derin yapılanmaların gizli planlarının bir sonucu olduğunu duyuruyor, gözaltı ve tutuklamaları en şiddetli bir şekilde kınadığımızı belirtiyoruz" denildi.
(Osman İçli - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir