• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Derik`teki saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 3`e yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Derik ilçesinde Tepebağ Köyü mevkiinde görevden dönen asker ve korucuları taşıyan sivil aracın geçişi sırasında önceden karayoluna döşenen patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 3`e yükseldi.

Edinilen bilgilere göre; Derik Karayolu Tepebağ (Tılbısım) Köyü mevkiinde tuzaklanan patlayıcı, saat: 09.30 sıralarında görevden dönen asker ve korucuları taşıyan sivil minibüsün geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirildi.

Patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Kızıltepe Devlet Hastanesi`ne kaldırılan 10 kişiden 3`ü, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Durumu ağır olan 3 yaralı ise askeri helikopter ile Diyarbakır`da hastanelere kaldırıldı. Diğer 4 yaralının tedavileri ise sürüyor.

Bu arada yaşanan şiddetli patlama sonrası olay yerinde dev bir çukur oluştuğu görülürken olay yerinde yapılan inceleler nedeniyle Derik Karayolu araç trafiğine kapatıldı. Yapılacak inceleme ve tadilatın ardından karayolunun tekrar araç trafiğine açılması bekleniyor. 

Saldırı sonrası bölgede operasyon başlatıldı.

(M. Salih Keskin/Mehmet Aslan- İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir