• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
KCK Davasına Devam Ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen PKK`nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK ile ilgili davaya 39. duruşmayla devam ediliyor. 12 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilen 5 sanığın da bulunduğu davada, 104`ü tutuklu, 152 sanık yargılanıyor.
 
Diyarbakır D ve E Tipi Cezaevi ile Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi`nde tutuklu bulanan sanıklar geniş güvenlik önlemleri altında Adliye Sarayı`na getirildi. Tutuklu sanıkların geldikleri güzergâhlar polis ekipleri tarafından korundu. Polis eskortları eşliğinde Adliye Sarayı`na getirilerek davanın görüldüğü Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi`ne çıkarılan tutuklu sanıkların görüntülenmesini istemeyen jandarma ekipleri adeta etten duvar ördü.
 
İstenilen Cezalar…
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, 104`ü tutuklu 152 sanık hakkında "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma, terör örgütü üyesi ve yöneticisi olma, terör örgütüne yardım ve yataklık etme" suçlarından 15 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezaları isteniyor.
 
Hakkında yakalama kararı bulunan PKK`nın sözde Avrupa sorumlusu Sabri Ok`un, şüpheli olarak yer aldığı iddianamede, kapatılan Demokratik Toplum Partisinin (DTP) 28 yöneticisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir`in de aralarında bulunduğu 12 belediye başkanı, 2 il genel meclisi başkanı ile 2 belediye meclis üyesi de şüpheliler arasında bulunuyor.
(M. Salih Keskin - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir