• DOLAR 32.507
  • EURO 34.573
  • ALTIN 2500.615
  • ...
Ahmedinejad Yine Uyardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran`ın resmi haber ajansı IRNA`nın bildirdiğine göre, Ahmedinejad yurt gezileri kapsamında gittiği Sistan-Belucistan eyaletinde halka hitaben yaptığı konuşmada bölgedeki son gelişmelere değindi. Bölgedeki gelişmeleri “halkların uyanışı” olarak niteleyen Ahmedinejad, ABD, israil ve müttefiklerine atfen, “Onlar, halkların uyanışı ve hak talep edişleri karşısında yenilgiye uğradılar” dedi.

Ahmedinejad, “Özgür olmak ve kendi yönetim biçimlerini belirlemek her milletin hakkıdır” diye konuştu. Bölge halklarının uyanış sürecinin başladığını belirten Ahmedinejad, “Bu gerçeği gören güçlerin, sahte, saldırgan ve işgalci siyonist israil rejimini kurtarma telaşına kapıldıklarını” ifade etti.


“Dünyadaki fakirlik, zulüm, saldırı, fitne ve katliamlara şeytana uyanların neden olduğunu” söyleyen Ahmedinejad, “Bölge halklarını, birbirine düşürmek istiyorlar. Herkes uyanık ve bilinçli olmalı” diye konuştu.

“Bölge halkları, siyonist israil`in varlığına ve ABD hegemonyasına karşı. Bunlardan kurtulana kadar mücadelesine devam edecek” diyen Ahmedinejad, Ürdün`ün bir kısmında Filistin devleti kurdurmak suretiyle israil işgalinin unutturulmak istendiğini, bu plan karşısında uyanık olunması gerektiğini söyledi.

“Diktatörleri himaye eden zorba güçlerin yeni planlarla bölgedeki çıkarlarını güvence altına almak istediklerini” kaydeden Ahmedinejad, “Biliniz ki halklarımız bir karış Filistin toprağında dahi olsa hiçbir zaman siyonist israil rejimini resmen tanımayacak” ifadesini kullandı. Ahmedinejad, yeniden şekillenecek Ortadoğu`da israil ve ABD sultasına yer olmadığı görüşünü yineledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir