• DOLAR 32.518
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2424.55
  • ...
Kardan Mahsur Kalan 43 İşçi Kurtarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Malatya İl Özel İdaresi’nden yapılan açıklamaya göre, kar kalınlığının yaklaşık 2 metreye ulaştığı bölgede bulunan şantiyede, kar yağışı sonrası işçilerin mahsur kaldığı ihbarı üzerine çalışma başlatıldı.
 
Kurum bünyesinde oluşturulan kriz merkezinin talimatıyla bölgeye ekipler sevk edildi. Yoğun kış şartları altında yol açma çalışması başlatan ekipler, yaklaşık 6 saat sonra işçilerin mahsur kaldığı hidroelektrik santraline ulaştı.
 
İşçiler, yoğun kar yağışı nedeniyle 10 gündür şantiyede mahsur kaldıklarını ve yiyeceklerinin tükendiğini belirtti. Hidroelektrik Santrali Şefi Sait Aydın, kar yağışı sonrası yolların kapandığını ve mahsur kaldıklarını söyledi. Elektriklerinin de olmadığını belirten Aydın, şantiyeye yakın olan Aksu Köyü`nden vatandaşların kendilerine zaman zaman güçlükle ulaşarak yemek getirdiklerini anlattı. Aydın, kendilerini kurtaran ekiplere teşekkür etti.
 
Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, işçilerin kurtarılma çalışmalarını yakından takip etti. Genel Sekreter Kaya, işçilerin mahsur kaldığı bilgisinin kendilerine gelmesinin ardından hemen çalışmalara başladıklarını belirtti. Kaya, şöyle dedi:
"Bu köy Adıyaman`a 110 km, Malatya`ya 35 km uzaklıkta. Ekiplerimiz bu bölgede yol açma çalışmaları yapmaktadır. Sınırda olan bir köy. Biz de buraya araçlarımızı yönlendirerek orada mahsur kalan ve şehir ile iletişimleri kesilmesi sonucu yiyecek sıkıntısı çeken işçilere ulaştık."
 
İrfan Kaya, kurtarılan işçilerin ve şantiyedeki araçları, gece geç saatlerde merkeze getirdiklerini kaydederek, çalışmaya katılan karla mücadele ekibine teşekkür etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir