• DOLAR 32.553
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2422.83
  • ...
Arap Birliği `Suriyede Ulusal Hükümet Kurulsun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Arap Birliği, Suriye lideri Beşşar Esed`den ülkeyi seçime götürecek, herkesin üzerinde uzlaştığı bir kişinin liderliğinde ulusal birlik hükümeti kurulmasını talep etti.
 
Düzenlenen kapalı oturumun ardından Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi ile Katar Dışişleri Bakanı Hamad Bin Casim ortak bir basın toplantısı düzenledi. Alınan kararları okuyan Katar Dışişleri Bakanı Hamad Bin Casim Bin Cabir El Thani, Arap Birliği’nin Suriye yönetiminden ulusal birlik hükümeti kurulmasını istediğini belirtti. Bin Casim, Arap Dışişleri Bakanları toplantısında Suriye lideri Esed’den ülkeyi seçime götürecek ve muhalefetin içinde olduğu bir ulusal birlik hükümeti kurulması için yardımcısı Faruk El Şara’yı görevlendirmesini istediğini kaydetti. Muhaliflerin de içinde bulunacak geçici ulusal birlik hükümetinin ülkeyi seçimlere götüreceğini ifade eden Bin Casim, tarafların üzerinde uzlaşacağı bir şahsın bu hükümetin liderliğini yapabileceğini vurguladı.
 
Arap Birliği’nin açıkladığı yol haritası ile ilgili açıklamalarda bulunan Bin Casim, ayrıca Suriye’deki Arap Birliği gözlemci heyetinin süresinin uzatıldığını ifade etti. Suriye’de tüm taraflardan ülkedeki şiddetin sonlandırılması çağrısında bulunan Katar Dışişleri Bakanı Bin Casim, Arap Birliği’nin Suriye yönetiminden ordu birliklerinin kentlerden çekilmesi, tüm tutukluların serbest bırakılması, yeni bir anayasa ortaya konması için referandum yapılması gibi yükümlülükler getirdiğini aktardı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir