• DOLAR 32.367
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2325.254
  • ...
Osmaniye'de 104 kuduz vakası görüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Osmaniye Valiliği, Düziçi ilçesinin Ellek Beldesi’nde ortaya çıkan kuduz vakalarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada,  14 Eylül 2016 tarihinde Düziçi ilçesinin Ellek Beldesi Çevlik Mahallesi’nde görülen Kuduz şüphesi üzerine Adana Veteriner Araştırma Enstitüsüne gönderilen köpek kafası numunesinin Kuduz hastalığı taşıdığının tespit edildiği belirtildi.

Yapılan araştırma sonucunda Kuduz olan köpeğin Ellek Beldesi Çevlik Mahallesinden M.C, R.O, A.O isimli şahısları ısırdığı ve aynı mahalleden Ö.A.Y isimli kişiyi de tırmaladığı tespit edildiği belirtilen açıklamada “Ayrıca bu şahısların yakınları ve köpeğin temas ettiği çok sayıda şahıs da tedavi edilmek üzere Düziçi Devlet Hastanesine yönlendirilmiştir. Hâlihazırda 104 şahsın bu vaka kapsamında tedavisi devam etmektedir. Kuduz vakasının bölgede herhangi olumsuz bir sonuca yol açmaması için Beldeden gelenlerin aşılanmasına Düziçi Devlet Hastanesinde devam edilmektedir.” denildi.

Açıklamada ayrıca, Kuduz köpeğin ısırdığı 6 büyükbaş hayvanın, veteriner hekimler kontrolünde, 3 metre derinliğinde çukura kireç dökülerek ve tüm tedbirler alınarak imha edildiği ifade edilerek, “Kuduz köpek tarafından ısırılan ve kurbanda kesildiği tespit edilen bir küçükbaş hayvanın ise tüm etleri imha edilmiş, kurban etinin çekildiği kıyma makinesine el konulmuş, kıyma makinesini kullanan diğer vatandaşlar da hastaneye yönlendirilmiştir. Köpeğin temas ettiği tüm bölgeler belirlenmiş ve dezenfekte edilmiştir.” diye belirtildi.

Açıklamanın devamına şunlar kaydedildi: “Ellek Beldesi girişine “Kuduz Risk Bölgesi” yazılı tabela asılmış ve gerekli uyarı yapılmıştır. Bölgede bulunan bütün büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kuduz aşılanmasına başlanılmış olup, bölge karantinaya alınmış, Beldeye hayvan girişi çıkışı yasaklanmıştır.” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir