• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mustazaf Der Cizre Şubesi Faaliyet Raporu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Cizre ilçesindeki faaliyetlerine 13.03.2006 tarihinde başlayan Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Cizre Şubesi, bu süre içindeki faaliyetlerini bir rapor halinde kamuoyuyla paylaştı.
 
Mustazaf Der`in amaç ve prensipleri doğrultusunda 2006-2012 yılları arasında yapılan faaliyetlerin yıllara göre sıralandığı raporda, fıkıh, Siyer, Tefsir ve Risale-i Nur dersleri, Arapça dil eğitimi gibi kültürel faaliyetlerin yanı sıra ihtiyaç sahiplerine maddi ve manevi yardımlar gibi sosyal faaliyetlere yer verildi.
 
Raporda 2006-2012 faaliyetleri şöyle sıralandı: 
 
2006 Yılı Faaliyetleri 
 
24.03.2006 Halkımızın kültürel anlamdaki gelişimine katkıda bulunmak ve tahkiki imanı yakalayabilmek adına derneğimizde haftanın üç günü Fıkıh, Siyer, Tefsir ve Risale-i Nur derslerini başlattık. 
 
31.03.2006 Derneğimizde Arapça dil eğitimine başladık. 
 
15.09.2006 Siyonist terör devleti israil`in mazlum Filistin halkına uyguladığı ambargo ve katliamlara karşı Filistin halkının yanında olduğumuzu göstermek ve uygulanan zulme karşı halkımızın duyarlılığını arttırmak amacıyla afiş ve el ilanları hazırladık, Filistin`e gönderilmek üzere yardım kumbaraları ile yardım faaliyetlerine başladık. 
 
15.09.2006 Ramazan ayının manevi ruhunu canlı tutmak, kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek ve zengin-fakir arasında dayanışma köprülerini kurmak amacıyla mağdur ve muhtaç halkımıza yönelik olmak üzere altı (6) akşam boyunca dernek binamızda iftar yemekleri verdik. 
 
09.11.2006 Tüm üye ve gönüllülerimizin de katılımıyla birlikte "Mezarlık Temizleme Kampanyası" adı altında kabristanların temizliğini sağlamak amacıyla, toplamda iki hafta sonu olmak üzere yaklaşık on (10) römork çöp topladık, mezarlık temizliğinin sağlanmasına katkıda bulunduk. 
 
30.12.2006 Kurban bayramı münasebetiyle mağdur ve muhtaç durumunda olan sekiz yüz (800) aileye kurban eti dağıttık. 
 
 
2007 Yılı Faaliyetleri 
 
26.01.2007 Kan vermek isteyen üye ve gönüllü kardeşlerimiz ile acil kan ihtiyacı olanlar arasında köprü vazifesi görecek KAN BAĞIŞ MERKEZİ`mizi kurduk. 
 
10.03.2007 Kutlu Doğum Haftası`na hazırlık yapmak ve Cizre olarak manevi bir havayı teneffüs etmek amacıyla Peygamber efendimizin (s.a.v) hayatının anlatıldığı "En Güzel Örnek Peygamberimiz" adlı kitaptan on beş bin (15.000) adet dağıttık. 
 
01.04.2007 Alemlere rahmet Hz. Muhammed (s.a.v) Efendimiz`in nurlu bidayetinin anısına, dernek konferans salonumuzda Mevlit programı tertipledik. Halkımızın yoğun teveccüh gösterdiği Mevlit programımız, bölgemizin tanınmış alimlerden Molla Enver Kılıçarslan`ın Resulullah`ın hayatından kesitler sunması ile devam ederken, programımız mevlit ikramı ve dualar eşliğinde sona erdi. 
 
30.04.2007 İlçemizde aşırı yağışlar sebebiyle dere yatağının da taşması sonucu meydana gelen sel felaketinde mağdur olan yüz (100) selzede aileye gıda ve battaniye yardımı, iki yüz (200) aileye de gıda yardımında bulunduk. Ayrıca selden zarar gören ve ibadet edilemez durumda olan bir çok camiyi temizleme ve ibadete hazır hale getirme vazifesini üstlendik, yaraların sarılması için seferber olduk. 
 
10.08.2007 İki cihan güneşi Efendimizin (s.a.v) Mirac`a yükseltildiği, feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri olan Miraç Gecesinin ihyası amacıyla Miraç Gecesi tertipledik. 
 
28.08.2007 Günahların affı ve temize çıkma gecelerinden biri olan Berat Gecesinin ihya edilmesi amacıyla Berat Gecesi tertipledik. 
 
08.10.2007 Bizleri karanlıklardan aydınlıklara çıkaran kutsal kitabımız Kur`an-ı Kerim`in vahiy yoluyla Resul-i Ekrem efendimize gönderilmeye başlandığı ve Rabbimizce de faziletine vurgu yapılan Kadir Gecesinin ihyası için program düzenledik. 
 
10.10.2007 Ramazan bayramı münasebetiyle mağdur ve muhtaç aileleri sevindirmek, onlara da bir nebze olsun bayram havasını teneffüs ettirebilmek gayesi ile altı yüz elli (650) aileye gıda yardımında bulunduk, yüz (100) aileye bayram yardımı yaptık. 
 
30.11.2007 Allah`ın halili ve Peygamberlerin atası Hz. İbrahim (a.s)`ın özelde tevhid mücadelesi olmak üzere hayatından çeşitli kesitlerin anlatıltığı "Hz. İbrahim`i Anma Etkinliği" düzenledik. 
 
30.11.2007 Kurban bayramı vesilesi ile fakir ailelere kurban eti dağıtımı yaptık. Bu kapsamda bin (1000) mağdur aileye kurban eti ulaştırdık. 
 
2008 Yılı Faaliyetleri 
 
13.02.2008 Terör devleti israil`in Gazze`de işlediği insanlık suçuna dikkatleri çekmek amacıyla Batman Umut-Der tarafından gerçekleştirilen Filistin Mitingi`ne destek amacıyla üye ve gönüllülerimizden oluşan yirmi beş (25) transit ile etkinliğe katılım sağladık. 
 
24.04.2008 Kutlu Doğum Haftası olması münasebetiyle, her aileye nurlu bidayetin manevi atmosferini yaşatmak amacıyla yirmi bin (20.000) adet "Muhabbetten Muhammed Oldu Hasıl" adlı kitabı halkımıza hediye ettik. 
 
26.04.2008 Alemlere rahmet olan gönderilen Hz. Muhammed (s.a.v)`in kutlu doğumu anısına Belediye Parkı`nda "Kutlu Doğum" etkinliği organize ettik. Dernek başkanımız Ferhan Dündar`ın selamlama konuşması ile başlayan etkinliğimiz, siyer araştırmacısı Molla Mahmut Kılınç ve araştırmacı-yazar Mehmet Göktaş`ın konuşmaları ile bereketlendi. Yaklaşık beş bin (5.000) kişinin katıldığı etkinliğimizde ilahiler ve şiirlerle okunurken, dualar ile son buldu. 
 
Bununla birlikte etkinlik alanına gelen halkımızın, emniyet (!) güçlerince çok sıkı aranması ve rahatsız edilmesi sebebiyle bir kısım vatandaşımızın etkinlik alanına girmeden geri dönmek zorunda kalması ise maalesef arzu edilmeyen bir olay olmuştur. 
 
10.09.2008 İlçemizin sorunları ile ilgili Şırnak Valiliğine müzakere amaçlı ziyarette bulunduk. 
 
20.11.2008 Derneğimiz bünyesinde; fakir aile tespiti yapmak, tespit edilen ailelere düzenli olarak yardımda bulunmak amacıyla "Mağdur ve Muhtaç Aile Tespit Komisyonu"; sağlık sorunu yaşayan kişi ve kişilerin sağlık sorunlarını gidermek için yetkili kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapmak, KAN BAĞIŞ MERKEZİ`miz ile bağlantılı olarak kan ihtiyacı duyanlara kan bağışında bulunmak, mağdur ve muhtaç olan kişilerin sağlık işlemleri ile ilgilenmek amacıyla "Sağlık Komisyonu"; sağlıklı bir aile ortamının oluşması için kadının toplumdaki önemini vurgulamak, anne ve anne adaylarını çeşitli alanlarda bilgilendirmek, bayanlarla ilgili çalışmalar yapmak amacıyla "Bayanlar Komisyonu"; kültürel ve sosyal etkinlikleri yerine getirmek, halkımızın kültürel düzeyinin geliştirilmesi için fotoğraf sergileri, panel, sempozyum ve konferanslar organize etmek amacıyla "Kültür Komisyonu" kurduk. 
 
21.11.2008 Kurban bayramı münasebetiyle, bayram namazına mukabil dernek üye ve gönüllülerimizin de katılımıyla, daha önce tespiti yapılan mağdur ve muhtaç bin iki yüz (1200) aileye kurban eti dağıtımı yaptık. 
 
22.11.2008 Toplumumuzda meydana gelen kırgınlık ve dargınlıkları giderme, kavgalı fert ve aileleri barıştırma, esnaflar arasındaki ticari anlaşmazlıklara çözüm getirme ve sair konularda uzlaşı sağlama amacıyla "Uzlaşı Komisyonu" kurduk. 
 
 
2009 Yılı Faaliyetleri 
 
04.01.2009 Katil terör devleti israil`in Filistin`de gerçekleştirdiği katliamları tel`in etmek amacıyla üç bin (3000) vatandaşımızın da katılımıyla gıyabi cenaze namazı kıldık, ABD ve israil`i lanetledik. Siyonist terör çetesinin Gazze`de yaşlı, çocuk ve kadın demeden binlerce masum insanı katletmesini de en sert şekilde lanetleyerek konu ile ilgili basın açıklaması yaptık. 
 
11.01.2009 Hz. Nuh (a.s)`ın tevhid mücadelesi ve hayatının konu alındığı "Hz. Nuh (a.s)`u Anma Etkinliği" düzenledik. Etkinlik, şube sekreterimiz Tahir Osal`ın açılış konuşması ile başladı. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan araştırmacı-yazar Mehmet Göktaş, Hz. Nuh (a.s)`un hayatından kesitler ve dersler sunarak katılımcılara Hz. Nuh`un tebliğ vazifesindeki kararlılığından örnekler sundu. 
 
Halkımızın yoğun teveccüh gösterdiği etkinliğimizin Cizre Kapalı Spor Salonu`nda yapılması için 17.12.2008 tarihinde yetkili mercilerden gerekli izinler alınmış olmasına rağmen 05.01.2009 tarihinde keyfi olarak izin iptal edilmiştir. Etkinliğin duyurusu için basılan ve dağıtılan binlerce el ilanı ve davetiyeler bir yana, yoğun katılım gösteren halkımız maalesef dernek binamıza sığmamış, sokağa taşmıştır. Bununla birlikte yetkili mercilerin aldığımız izni iptal etmesinin ardından henüz üç gün geçmiş olmasına rağmen aynı yeri başka dernek ve sendikalara etkinlik için vermiş olması ise düşündürücüdür. 
 
03.02.2009 Siyonist terör çetesi israil`in mazlum Filistin halkına dayattığı ambargoyu delme, mustaz`af Filistin halkının yaralarını sarma ve insani yardımda bulunma amacıyla "Gazze Halkına Yardım Kampanyası" başlattık. 
 
26.02.2009 Dili, dini, rengi ne olursa olsun her bireyin kutsal olan yaşama hakkı ihlaline karşı duruş göstermek, insan hakkı ihlallerini teşhir etmek, her türlü katliam, soykırım, işkence, baskı ve ihlalleri tespit etmek ve bunlara karşı durmak amacıyla kurulan İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu`na üye olduk. 
 
15.03.2009 Dini inançlarından dolayı yaşlı, kadın, çocuk ayrımı gözetilmeksizin binlerce mazlumun kimyasal bombalarla katledildiği, tarihte eşine az rastlanır katliamlardan biri olan Halepçe Katliamı`nı düzenlediğimiz etkinlikle andık. Düzenlediğimiz program, şube başkanımız Ferhan Dündar`ın konuşması ile başlarken, bölgemiz alimlerinden Molla Mahmut Kılınç ile Kelha Amed Dergisi koordinatörü araştırmacı-yazar Av. Necat Özdemir`in katliamın sebep ve sonuçlarına ilişkin konuşmaları ile devam etti. Halkımızın yoğun teveccüh gösterdiği etkinliğimiz, Halepçe ile ilgili ezgiler ile sona erdi. 
 
08.04.2009 Peygamber Efendimiz (s.a.v)`in kutlu doğumu münasebetiyle bölgemiz alimlerinden Molla Aburrahim Timurtaş hocamızın da katılımıyla Mevlit programı düzenledik. Kur`an tilaveti ile başlayan etkinliğimiz, alimlerimizin konuşmaları ile bereketlendi ve Kur`an tilaveti ile son buldu. 
 
10.06.2009 Resul-i Ekrem`in göz bebeği Hz. Fatıma (r.a)`nın doğumu münasebetiyle, bayanlara yönelik olmak üzere Hz. Fatıma (r.a)`nın günümüz bayanlarına örnekliğini konu alan "Hz. Fatıma (r.a)`yı Anma Etkinliği" düzenledik. 
 
29.07.2009 Derneğimizin kuruluş amacı, yaptığımız etkinlik ve faaliyetler ile ilgili gerek yerel gerekse de ulusal basın ile Cizre Kervansaray Lokantası`nda yemekli bir toplantı yaptık. Katılımcı basın mensuplarına dernek başkanımız Ferhan Dündar tarafından derneğimiz ile ilgili kısa bilgiler verilirken, davetimize icabet eden basın mensuplarına teşekkürlerimizi ilettik. 
 
06.09.2009 Ramazan ayı münasebetiyle ve Ramazan ayının manevi atmosferi ile halkımızın dertleriyle dertlenmek, yardıma muhtaç halkımızın sıkıntılarına çare olabilmek, mağdur halkımızı bir nebze de olsa rahatlatabilmek ve zengin-fakir arasındaki uçurumları kaldırarak kardeşlik köprülerinin temellerini atmak amacıyla Ramazan ayı boyunca yardım faaliyetlerinde bulunduk. Bu kapsamda bin yüz (1100)`ü aşkın aileye yardımda bulunduk. 
 
27.11.2009 Kurban bayramı münasebetiyle; Rabbimizin "Biz size ancak Allah`ın rızası için yediriyoruz. Sizden ne bir karşılık istiyoruz, ne bir teşekkür..." ayetini düstur edinen hayırsever zengin kardeşlerimizle, mağdur ve muhtaç olan fakir aileler arasında yardımlaşma köprüsü kurarak toplamda altı yüz elli (650) aileye kurban eti ulaştırdık. 
 
26.12.2009 "Aşura Etkinlikleri" kapsamında olmak üzere Hz. Nuh (a.s)`un tevhid ve tebliğ mücadelesini konu alan "Hz. Nuh (a.s)`u Anma Etkinliği" ve Hz. Hüseyin (r.a)`in masumane şehadetini anlatan "Hz. Hüseyin (r.a)`i Anma Etkinliği" düzenledik. Etkinliklerimiz dernek başkanımızın açılış konuşması ile başlarken, bölgemiz alimlerinden Molla Süleyman Kaya`nın günün anlam ve önemine ilişkin konuşması ile devam etti. Ayrıca Hz. Hüseyin (r.a)`in ve ehl-i beytin Kerbela çöllerindeki mazlumane şehadetlerini konu alan ve izleyenleri gözyaşlarına boğan tiyatro gösterimleri sunuldu. 
 
 
2010 Yılı Faaliyetleri 
15.01.2010 İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerini kapsayan, erkek ve kız çocuklarına yönelik olmak üzere (birbirlerinden ayrı olarak) bilgi yarışmaları düzenledik. 
 
07.02.2010 Bölgemizde son dönemlerde yaşanan intihar olaylarının sıklaşmasının ardından; vuku bulan intihar olaylarının sosyolojik ve psikolojik açıdan değerlendirmesini yapıp, tespitlerimizi kamuoyu ile bir bildiri şeklinde paylaştık. Özellikle gençliğimizi hedef alan bu tehlikenin sebep ve sonuçlarını çok yönlü ele alarak toplumumuzun bilinç düzeyinin artmasına katkı sağladık.
 
25.02.2010 Sevgili Peygamberimiz (s.a.v)`in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü münasebetiyle dernek salonumuzda değerli alimlerimizin de katılımıyla Mevlit Programı organize ettik. Hocalarımız, günümüz dünyasında yaşanan zulüm ve zorbalıkların ve cehaletin izalesinin yegane yönteminin Efendimiz (s.a.v)`in sünnetine uymaktan geçtiğine vurgu yaparak, Peygamberimizin (s.a.v) hayatından kesitler sundular. 
 
11.03.2010 Derneğimizin genel merkezi tarafından Dünya Mustazaflar Haftası olarak ilan edilen 15-21 Mart tarihleri arasında, haftanın anlam ve önemine binaen bir basın açıklaması yaptık. Bu kapsamda dünyanın neresinde olursa olsun yapılan her türlü kıyım, katliam, vahşet ve hak ihlallerine karşı mazlumun yanında olacağımızı deklare ederek, hafta kapsamında yapacağımız etkinlikleri duyurduk. 
 
15.03.2010 Dini hassasiyetlerinden dolayı vahşice katledilen mazlum Halepçe halkına reva görülen kıyımı anmak, despot rejimlerin zulümlerini hatırlarda tutmak amacıyla Halepçe Katliamı anısına "Fotoğraf Sergisi" açtık, mevlit düzenledik. 
 
02.04.2010 Kutlu doğum öncesi, bütün evlerde nurlu doğuma ilişkin gündem oluşturmak ve ilçemizi oluşturulan gündemin manevi havası ile bereketlendirmek amacıyla on beş bin (15000) klipli ilahi CD`yi halkımıza ücretsiz olarak dağıttık. 
 
04.04.2010 İki cihan güneşi Efendimiz (s.a.v)`in nurlu doğumu anısına "Kutlu Doğum" etkinliği organize ettik. Binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinliğimiz, katılımcı alim ve yazarlarımızın da gündeme ilişkin feyizli konuşmalarıyla ilçemizin manevi atmosferi değişmiştir. 
 
01.05.2010 Genç kızlarımız için gerek sosyal bir etkinlik projesi gerekse de kültürel düzeylerini geliştirme amacıyla "Ödüllü Bilgi Yarışması" düzenledik. 
09.05.2010 Saadet Partisi`nden derneğimize ziyaret gerçekleşti. Dernek başkanımız, derneğimizin amaç, etkinlik ve faaliyetleri konusunda Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve eski Devlet Bakanlarından Lütfi Esengül`e bilgi verdi. 
 
24.05.2010 Hz. Fatıma (r.a)`nın günümüz bayanlarına eş, davetçi, çocuk eğitimi ve sabır gibi konularda örnekliği ve onun şahsında müslüman kadının kimliği konularının işlendiği "Hz. Fatıma (r.a)`nın Şahsında Müslüman Kadının Şahsiyeti" konulu seminer düzenledik. 
 
29.05.2010 Sevgili Peygamberimizin (s.a.v) "Çocuklarınız 7 yaşına geldiğinde onları namaza teşvik edin..." emri mucibince 7-11 yaş aralığındaki ortalama dört yüz kardeşimize yönelik "Namaza Teşvik Programı" düzenledik. Düzenlediğimiz programda erkek ve kız çocuklarına ayrı ayrı olmak üzere sinevizyon destekli olarak namazın önemi, uygulamalı abdest ve namaz eğitimi verdik. Katılan bütün çocuklarımıza teşvik edici ve sevdirici olması amacıyla hediyeler de verdik. 
 
01.09.2010 Nusaybin ilçesinde daha önce tespit ettiğimiz mağdur ve dul olan elli aileye gıda ve muhtelif yardımlar yaptık. 
 
04.09.2010 Ramazan ayı münasebetiyle yapılan her bir hayrın kat be kat misliyle mükâfatlandırılacağı ümidiyle hayırsever kardeşlerimizle yardıma muhtaç olan mağdur aileler arasında köprü olduk. Bu kapsamda yirmi (20) köyde toplamda bin iki yüz elli (1250) aileye yardım yaptık. 
 
24.09.2010 Amerikalı rahip Terry Jones`un 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde Kur`an-ı Kerim`i yakma eylemine kalkışması ve İslam`ı protesto eden küçük bir grubun Beyaz Saray önünde Kur`an-ı Kerim`i hem yırtmaları hem de yakmaları üzerine dernek olarak bu alçakça eylemi lanetlemek üzere binlerce kişinin de katılımıyla basın açıklaması yaptık. 
 
24.10.2010 Mela Ahmede Cıziri`nin hayatını ve eserlerini konu alan "Mela Ahmede Cıziri" konulu iki oturumlu panel düzenledik. Moderatörlüğünü Kelha Amed Dergisi Koordinatörü Av. Necat Özdemir`in yaptığı etkinlikte, Mela Cıziri`nin hayatından ve divanından kesitler sunuldu. İlk oturumda, panele konuşmacı olarak katılan alimlerimizden Abdulkuddüs Hilmi hocamız fon müziği eşliğinde şiir dinletisi yaparken, yine bölgemiz alimlerinden Molla Abdullah El-Buti Mela Cıziri`nin tasavvuf anlayışını konu alan bir konuşma yaptı. Panele konuşmacı olarak katılan ve Üstad Bediüzzaman`ın talebelerinden olan Abdulkadir Badıllı hocamız Mela Cıziri`den Bediüzzaman`a ilahi aşk konusunu işledi. Panelin ilk oturumu okunan kaside ile sonlanırken; moderatör Av. Necat Özdemir ikinci oturumu kısa bir açılış konuşması ile açtı. 
 
İkinci oturumda medreleselerin kürt edebiyatına katkısı ve Mela Cıziri`nin edebi anlayışını anlatan Doğru Haber Gazetesi yazarlarından Abdulkadir Turan, ilim/bilim adamlarının Mela Cıziri hakkındaki sözlerini anlattı. Ve son olarak bölgemiz alimlerinden Molla Enver Kılıçarslan hocamız, Mela Cıziri`nin şahsında alimlerin şahsiyeti konulu bir konuşma yaparken, okunan ezgilerle panelimiz sonlandı. 
 
27.10.2010 İslami bir toplumun oluşmasında en önemli etkenlerden biri olan aile faktörünün giderek zayıflamasından, istatistiki verilere göre boşanma oranlarının artmasından dolayı dernek olarak evlilik kurumunun sağlıklı işletilmesi için yapılması gerekenler, eşlerin birbirleriyle ilişkilerinde dikkat etmesi gereken hususlar, evlilik ve aile kurumunda esas olan öncelikler ve evliliğin huzuru ve bekası konularına ilişkin bir açıklama yayınladık. 
 
12.11.2010 Kurban bayramı münasebetiyle üye ve gönüllü kardeşlerimizin de iştiraki ve fedakârlıklarıyla beraber mağdur ve muhtaç olan yedi yüz elli (750) aileye kurban eti dağıttık. 
 
13.11.2010 Müslüman bir bayanın kimliğinin şekillenmesinde etkin bir rolü olan başörtüsü ve tesettürün önemi ve gerekliliği, bununla birlikte örtünün keyfi ve hukuksuz yasaklarla yasaklanmasını konu edinen "Bu Zulüm Bitsin!" başlıklı üç bin (3000) adet renkli kuşe kağıda basılı başörtüsü açıklamasını halkımıza dağıttık. 
 
04.12.2010 Aşura etkinlikleri kapsamında Hz. Nuh (a.s)`un ve Hz. Hüseyin (r.a)`in hayatı ve mücadelelerini konu alan ve erkekler ile bayanlara ayrı ayrı olmak üzere etkinlikler düzenledik. 
 
Etkinliklerimizde alanında yetkin hocalarımız tarafından; Hz. Nuh (a.s)`un tevhid ve tebliğ mücadelesi, mücadelesindeki azmi, sabrı ve Allah`a teslimiyeti ile Hz. Hüseyin (r.a)`in kıyamı, Kerbela faciası, Hz. Zeynep`in zalime haykırışı ve kararlı, dik duruşu gibi konular işlendi. 
 
14.12.2010 Toplumsal yaşantıda haksız kazanç olarak nitelenen tefecilik illetinin yayılmaya başlaması üzerine dernek olarak halkımızı bilinçlendirmeye yönelik toplamda dört bin (4000) adet broşür basarak halkımıza dağıttık. Bu faaliyetimizle tefeciliğin, toplumu maddi ve manevi yönden ifsad edeceği, toplumun ekonomik dengisini bozacağı, belirli bir zümreyi zenginleştirirken toplumun kahir ekseriyetini çarkları altında ezeceği ve üretimi, emeği kıymetsizleştireceği gibi konular üzerinde durarak özellikle esnaf kardeşlerimizi uyarmaya çalıştık. 
 
2011 Yılı Faaliyetleri 
28.01.2011 Müslüman ailelerin en büyük sorunlarından biri olan çocuklarının islami eğitimi konusunda ailelere yol göstermek, iyi ve kaliteli bir eğitimi sağlamak ve nesillerin salih/saliha olarak yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla erkeklere ve bayanlara ayrı ayrı olmak üzere, alanlarında yetkin arkadaşlarımız tarafından "İslam`da Çocuk Eğitimi" konulu seminerler düzenlenmiştir. 
 
10.02.2011 İslami hassasiyete sahip Sivil Toplum Kuruluşlarına yapılan haksız, hukuksuz ve keyfi baskın, gözaltı ve tutuklamaları ifşa etmek, halkımızın bu konudaki duyarlılık ve hassasiyetini canlı tutmak, yapılan zulümleri gözler önüne sermek ve bu zulümlere karşı duruşumuzu göstermek amacıyla basın açıklaması yaptık. 
 
20.02.2011 Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz (s.a.v) `i tanıtma, toplumumuza sünnetini yayma, unutulan sünnetleri ihya etme, efendimizin hayatı ile ilgili araştırmalarda bulunma ve her yıl kitlesel olarak kutlu doğum etkinlikleri tertipleme gibi faaliyetlerde bulunan "Peygamber Sevdalıları Platformu"na üye olduk. 
 
16.03.2011 Dünya Mustazaflar Haftası kapsamında başta İslam coğrafyaları olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde kıyım ve katliamlara uğratılan, yaşama hakları ellerinden alınan, yaşlı, kadın, çocuk demeden katledilen mazlum ve mustazafların yanında olduğumuzu göstermek ve yaşanan zulümleri ifşa etmek amacıyla sinevizyon gösterimleri eşliğinde "Dünya Mustazaflar Haftası" etkinlikleri organize ettik. 
 
07.03.2011 Ortaöğretim öğrencilerine sosyal bir etkinlik olarak, Kutlu Doğum Etkinlikleri çerçevesinde Siyer konulu ödüllü Şiir Yarışması düzenledik. 
 
25.03.2011 Efendimizin dünyaya teşriflerine atfen Kutlu Doğum Etkinliği organize ettik. Halkımızın yoğun teveccühü ve yaşlı, kadın, çocuk binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinliğimiz, bölgemizin tanınmış alimlerinden Molla Abdulbari Çelik hocamızın sevgili Peygamberimizin hayatından kesitler sunmasıyla feyizlendi, bereketlendi. 
 
04.04.2011 Cehalete karşı marifet silahıyla giriştiğimiz mücadele kapsamında "ilim öğrenmek her müslüman erkek ve kadına farzdır" düsturunu benimseyerek "Kitap Okuma Kampanyası" başlattık. 
 
26.05.2011 Mü`minlerin annesi Hz. Hatice (r.a) ve O`nun göz bebeği, Hz. Peygamber`in "babasının annesi" sözü ile şereflendirdiği Hz. Fatıma (r.a) `nın mü`mine annelere örnek yönlerinin konu alındığı "Dünya Müslüman Kadınlar Günü" etkinliği düzenledik. 
 
30.05.2011 PKK`li bir grubun, sadece eğitim amacıyla ilçemizdeki bir öğrenci yurdunda ikamet eden ve tamamiyle savunmasız İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği molotofkokteylli, havai fişekli, taşlı ve sopalı saldırıyı kınamak ve saldırı neticesinde yaralanan üç öğrenciye "geçmiş olsun" mesajımızı iletmek maksadıyla konuya ilişkin bir basın açıklaması yaptık. 
 
31.05.2011 PKK`li grubun saldırısına uğrayarak yaralanan üç öğrenciyi, ailelerini ve kaldıkları öğrenci yurdunu ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulunduk. 
 
01.06.2011 BDP PM üyesi ve İl Genel Meclis üyesinin de aralarında bulunduğu BDP`li bir grup, derneğimize ziyarette bulundu. Derin odakların bölgemizdeki oyunlarına gelinmemesi, gereksiz sürtüşmelerin tekerrür etmemesi konularında karşılıklı temennilerde bulunuldu. 
 
26.06.2011 İslami hassasiyetleri ile bilinen ve faaliyetleri de bu doğrultuda olan İhya-Der üyelerine yönelik tamamen keyfi ve hukuksuz bir şekilde verilen yüz elli (150) yıllık hapis cezasını ve bu cezayı onaylayan Yargıtay`ı, gerçekleştirdikleri hukuk katliamından dolayı kınamak amacıyla basın bildirisi yayınladık. 
 
27.06.2011 Rabbimize yönelik için çağrı gecelerinden bir gece olan Miraç Gecesini bölgemiz alimlerinden Molla Abdullah Derguli hocamızın da katılımıyla ihya ettik. 
 
27.06.2011 Yaz tatilinde gün boyunca dernek bünyesinde dernek üye ve gönüllülerimizin çocuklarına yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlemek, bu etkinliklerde dini ve okul eğitiminde yardımcı olmak, çocukların sosyal ve sportif aktivitelere katılımını sağlamak amacıyla "Yaz Tatili" programına start verdik. 
 
29.06.2011 Şehadetinin 86. Yıldönümü münasebetiyle Şeyh Said ve 47 arkadaşının haksız, hukuksuz ve insafsızca idam edilmesini tel`in etmek ve Şeyh Said ve arkadaşlarının haklı mücadelelerini gündemde tutmak amacıyla basın açıklaması yaptık. Bu açıklamayla, her fırsatta sadece Dersim`in ve Dersim`de yaşanan katliamın gündeme getirilip, yaklaşık altı yüz bin (600.000) insanın katledildiği söylenen ve Şeyh Said ile başlayıp, yaklaşık on yıl süren operasyonların gündeme getirilmemesinin tamamıyla bir insafsızlık ve haksızlık olduğunu kamuoyuna duyurmaya çalıştık. 
 
09.07.2011 Efendimizin "çocuklarınız 7 yaşına geldiği zaman onları namaza teşvik edin" emri buyruğunca 7-10 yaş arası yaklaşık beş yüz kardeşimize yönelik sinevizyon destekli olmak üzere "Namaza Teşvik Semineri" düzenledik. Seminere katılan erkek öğrencilerimize seccade, takke, tespih; kız öğrencilerimize de seccade ve eşarp paketi hediye ettik. 
 
15.07.2011 Rahmet esintilerinin fırtınaya dönüştüğü gecelerden biri olan Berat Gecesinin ihyası amacıyla "Berat Gecesi" programı düzenledik. 
 
17.07.2011 İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik erkek ve bayan öğrencilere ayrı ayrı ödüllü bilgi yarışması düzenledik. 
 
19.07.2011 Tesettürün insani bir hak olarak hayatın her alanında serbest olması amacıyla "İmza Kampanyası" başlattık. Başlatmış olduğumuz kampanyaya toplumun her kesiminden ve birçok farklı görüşten vatandaşımız destek verdi. 
 
23.07.2011 Genel merkezimiz tarafından başlatılan Tesettür Seferberliği kapsamında, örtünün müslüman bayan kimliğinin vazgeçilmez bir parçası olduğu ve hayatın her alanında örtünün özgür olması konusunu vurgulamak ve bu konuda halkımızın hassasiyetini canlı tutmak amacıyla "Tesettür Semineri" düzenledik. 
 
04.08.2011 Genel merkezimizce başlatılan Tesettür Seferberliği kapsamında tesettür konulu beş bin (5000) adet broşür dağıttık. 
 
13.08.2011 Ramazan ayının manevi atmosferini zirveye çıkarmak amacıyla hayırsever zengin kardeşlerimiz ile mağdur aileler arasında köprü vazifesi gördük. Bu kapsamda bin beş yüz (1500) aileye gıda yardımı yaptık. 
 
21.09.2011 Genç kardeşlerimizin toplumumuz için faydalı birer birey haline gelmesi, örnek bir gençte olması gereken ahlaki özellikler gibi konuların işlendiği "İslam Gençliği" semineri düzenledik. 
 
23.09.2011 Tesettür Seferberliği kapsamında, halkımızın tesettür konusuna bakışını tespit etmek amacıyla "Tesettür Anketi" yaptık. 
 
28.10.2011 Kur`an Nesli Platformu tarafından organize edilen "Kur`anı Güzel Okuma Yarışması" kapsamında dernek olarak destek verdik. Bu kapsamda il çapında yapılan yarışmada ilçe müftülüğü tarafından oluşturulan jüri heyeti katılımcılar arasında ilk üçe girenleri belirledi. 
 
30.10.2011 Bölgemizin yetiştirdiği en büyük alim ve mütefekkirlerden biri olan Melaye Cıziri`yi konu alan anma etkinliği düzenledik. 
 
06.11.2011 Kurban bayramı münasebetiyle bin (1000) aileye kurban eti dağıtımı yaptık. 
 
20.11.2011 Kur`an Nesli Platformu tarafından organize edilen "Kur`an İlimleri ve Meal Yarışması" etkinliğine destek verdik. 
 
26.11.2011 Kur`an Nesli Platformu tarafından organize edilen ve bizim de destek verdiğimiz "Kur`anı Güzel Okuma Yarışması"nın finalinde dernek üyemiz Orhan Kalkan Türkiye 3.sü oldu. 
 
Sonuç
Derneğimizin kuruluş tarihinden itibaren bugüne kadar geçirdiğimiz altı yıllık süre zarfında gerek kolluk kuvvetlerinin hiçbir gerekçe göstermeksizin, keyfi ve hukuksuz etkinlik ve faaliyetlerimizi engelleme, gözdağı verme ve halkımızı sindirmeye yönelik girişimlerine gerekse de marksist örgütün her türlü iftira, karalama, saldırı ve yıpratma girişimlerine rağmen; 
 
• Açık ve kapalı alanlarda olmak üzere toplam kırk iki (42) etkinlik, 
• Tefsir, siyer, hadis, fıkıh ve Risale-i Nur alanlarında olmak üzere bine yakın seminer, 
• Gündeme ilişkin on (10) basın açıklaması, 
• Mağdur ve muhtaç on bin üç yüz elli (10.350) aileye gıda, kurban eti, giyecek ve ev eşyası yardımı, 
• Gündeme ilişkin konularla ilgili halkımızı bilinçlendirmek amacıyla yirmi bin (20.000) broşür, 
• Peygamber Efendimizin (s.a.v) hayatını konu alan otuz beş bin (35.000) adet kitap dağıtımı, 
• Hz. Peygamber Efendimizi (s.a.v) konu alan yetmiş beş bin (75.000) adet klipli ilahi ve ezgi multimedia görseli dağıtımı yaptık.  
M. Salih Keskin - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir