• DOLAR 32.386
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.515
  • ...
`Eğitimde fiziki ve teknolojik yatırımlar hızla devam ediyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valisi Ahmet Deniz, ilköğretim haftası nedeniyle bir mesajı yayımladı. Mesajında kentteki eğitim ve öğretim  kalitesinin daha üst seviyelere çıkarılması yönünde  son yıllarda  milli eğitim yatırımlarında büyük bir atılım gerçekleştirildiğini ifade etti.

Mesajında, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının başarılı ve hayırlı olmasını dileyen Vali Deniz, "İnsan hayatında aileden sonra en önemli basamak olan okul; bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştıran, eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin hedeflerimize ulaştıracak olan eğitim yuvasıdır. Hayatımızın önemli aşamalarından biri olan eğitim-öğretim hayatında göstereceğimiz başarı, birer yetişkin olarak, yaşayacağımız hayatın temeli ve teminatı olacaktır." dedi.

Deniz, "İlimizde eğitim ve öğretim kalitesinin daha üst seviyelere çıkarılması yönünde son yıllarda milli eğitim yatırımlarında büyük bir atılım gerçekleştirilmiş olup, gerek fiziki gerekse teknolojik yatırımlar hızla devam etmektedir. İlimizde okul öncesi derslikler ile öğretmen sayımız yeterli olmasına rağmen, okul öncesi okullaşma oranında ilimiz, ülkemiz sıralamasında 78. sırada yer almaktadır. İlimizde okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması ve üst seviyelere çıkarılması için eğitimciler tarafından öğrenci ailelerinin de sürece dâhil edilerek işbirliğinin geliştirilmesi ve bu konuda ailelerin duyarlılığı da önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir