• DOLAR 32.379
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.646
  • ...
Tarihi Almacı Pazarı esnafının yüzü gülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

9 günlük Kurban Bayramı tatilinin sona ermesiyle beraber gurbetçilerle yerli ve yabancı turistleri ağırlayan tarihi Gaziantep Elmacı Pazarı esnafı, yaşanan hareketlilikten oldukça memnun olduklarını dile getirdiler.

Gaziantep merkezde bulunan Almacı Pazarı’nda satılan yöresel ürünler gurbetçi vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Yaz aylarından birçok ülkeden Türkiye’ye gelen gurbetçi vatandaşlar, daha çok yöresel ürünleriyle meşhur olan Gaziantep’e gelerek mevsimlik ürünleri satın alıyor. Biber salçaları, ev yapımı kırmızı pul biber, patlıcan, biber ve kabak kurutmalıklarına ilgi gösteren gurbetçiler, tezgâhlarda yer alan cevizli sucuklar, pestiller, pekmez, melengiç kahvesi, nar ekşisi, kimyon, sumak ve kuru nane gibi ihtiyaçlarını da karşılıyorlar.

Kurban Bayramı’nın ardından işlerinin açıldığını dile getiren Almacı Pazarı esnafı, “Son zamanlarda bizim işlerimizde düşüklük vardı. Özellikle bu aylarda yerli turistin bolca geldiği şehrimizde diğer esnafların olduğu gibi bizlerinde işleri açıldı. Şehrimize gelen yerli ve yabancı turist sayısı bizim satışlarımızı çok olumlu yönde etkiliyor. İşlerin daha da açılacağını umut ediyoruz.” dediler.

Kent dışından tatile geldiklerini söyleyen vatandaşlar, kentin en eski alış veriş merkezlerinden olan ve şehre özgü zahirelerin satıldığı Almacı Pazarı’na tavsiye üzerine geldiklerini belirttiler.

Tarihi pazarda Gaziantep yöresine ait kuruyemiş ve çerez çeşitleri ile kışlık ürünlerden aldıklarını dile getiren vatandaşlar, “Bizler tatil yapmak için il dışından geldik. Önce hiç Almacı Pazarı’na gelmemiştik. İnanılmaz derecede hoşumuza gitti. Arkadaşlarımız ve ailemizle birlikte buradan alış veriş yapıyoruz. Herkesin bu tarihi çarşıyı görmesini tavsiye ediyoruz.” şeklinde konuştular. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir