• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Öğrenciler darbe psikolojisinden kurtarılacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlangıcıyla ilgili İLKHA`ya değerlendirmelerde bulunan Hilvan ilçe Milli Eğitim Müdürü, ihraç edilen ve açığa alınan öğretmenlerin yerine bakanlığın öğretmen alımına gittiğini, atamalarda gecikme yaşandığı takdirde ücretli öğretmenlerle ek ders karşılığı aksaklığı gidereceklerini belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turğut, “Öncelikle 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz açısından hayırlı olmasını diyorum. Şu an insan kaynakları olarak hiçbir eksiğimiz olmayıp kadrolu ve ücretli öğretmenlerimizle hizmet vermeye başlayacağız. Görevden uzaklaştırılan ve açığa alınan öğretmenlerimizin yerine yeterince öğretmen temininde bulunup gerekli hazırlıkları bitirdik.” dedi.

Mevsimlik tarım işçileri bizleri derinden üzmüştür

Mevsimlik tarım işinde çalışan öğrencilerin durumunun kendilerini üzdüğünü belirten Turğut, sözlerine şöyle devam etti:

“Karacurun, Yeni Mahalle, Bağlar gibi merkez mahallelerimizle Gölcük kırsal mahallemizde mevsimlik tarım işçisi olan öğrencilerimizin işte olmaları bizi derinden üzmüştür. Bu öğrencilerimizin bir an önce aramızda olmaları en büyük temennimizdir. Bu öğrencilerimiz geç gelse dahi bunları DYK ve yetiştirme kursları ile eksiklikleri gidereceğiz.”

“Darbede psikolojik rahatsızlık duyan öğrenciler tespit edilip gereken yapılacak”

Turğut, “Toplumun bir ferdi olan değerli öğrencilerimizden darbe travması veya psikolojik rahatsızlık duyan öğrencilerimiz ‘veli-sınıf öğretmeni-rehberlik servisi-okul idaresi` işbirliği içinde tespit edilecek. Rehber öğretmen gözetiminde çeşitli etkinliklerle öğrencimizi bu olumsuz halet-i ruhiyeden uzaklaştırmaya çalışıp okul kültürüne uyumlu öğrenci haline getirmeye çalışacağız.” dedi.                 

“Bu eğitim öğretim yılında daha çok projelere dayalı eğitim faaliyetlerini sürdüreceğiz.” diyen Turğut, şunları ifade etti:

“Geçen yıl yaptığımız TEOG atılımını sürdürüp özellikle temel eğitimin 2, 3 ve 4. sınıflarına önem vereceğiz. Çünkü eşsiz ve estetik yapılar sağlam yapılar üzerinde kurulur. ‘Hilvan Okuyor Değerleriyle Yetişiyor` kitap okuma proje yarışması gelecek namına bizi umutlandırıyor.”

Turğut, toplamda 62 kurumda 37'si müstakil müdürlüğü olan diğerleri ise birleştirilmiş sınıflardan oluşan köy okullarında 14 bine yakın öğrenci ve 750`yi aşkın öğretmenleriyle eğitime başlayacaklarını sözlerine ekledi. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir