• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Bayram dönüşü yoğunluğu nedeniyle ek seferler başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı`nın bitmesi ile tatilini memleketlerinde geçirenler ve üniversite öğrencilerinin dönüş yoluna çıkması yoğunluğa neden olurken şehirlerarası otobüs terminallerinde ek seferler başlatıldı.

9 günlük bayram tatilinin bitmesiyle birlikte bayramı memleketlerinde geçiren Gaziantepliler, dönmeye başladı. Gaziantep Otogarı'nda bayram dönüşü yoğunluğunun başladığını belirten firma yetkilisi Ercan Babur, ek seferler başlattıklarını söyledi.

Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminalinde bazı vatandaşlar bilet bulamakta güçlük çektiğini, bu nedenle seyahat acentelerinin ek seferler başlattığını belirten Babur, “Otogarda ciddi bir yoğunluk var. Hem öğrencilerin, hem resmi dairelerde çalışanların, hem okulların açılacak olması ile araçlarda ciddi bir sıkıntı var. Ama yolcularımız mağdur olmuyor. Bir şekilde ilave servislerle vatandaşların ihtiyaçları gideriliyor.” dedi.

Babur, yüzde 20 civarında da ek seferler düzenlediklerini dile getirerek, “Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da yoğunluk yaşıyoruz. Bu yoğunluğa okulların açılması da eklendi. Okula başlayacak öğrencilerin de gelmesiyle otogarımızda ciddi bir yoğunluk başladı. Pazartesi günü okullar açılıyor. 9 gün olan resmi tatil de sona eriyor. Buna da yetişmeye çalışıyoruz. Ek seferler ile vatandaşları mağdur etmemeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye`nin her yerine ek seferler başlatıldığını belirten Babur, yoğunluktan dolayı 100`e yakın ek sefer düzenlediklerini kaydetti.

Bayramda genelde Gaziantep`in çevre illerine yapılan seferlerde yoğunluk yaşadıklarını da dile getiren Babur, “Osmaniye, İskenderun, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş`a gidenler çok olur. Bununla birlikte batı illerine ve uzun mesafedeki yerlere de birkaç gün öncesinden gidiliyor. Yolcuların yoğun talebi var.” şeklinde konuştu.

Babur, son olarak otobüs sürücüleri ile bayram dönüşü için yola çıkan sürücülerin çok dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, sürücülerin trafik kurallarına uyması uyarısında bulundu.

Konya`dan Gaziantep`e amcasının bayram ziyaretine gelen Mustafa Çamlı ise otobüs bileti bulmakta zorlandıklarını belirtti.

İstanbul`dan Gaziantep`e yakınlarının bayram ziyaretine gelen bir diğer yolcu da 9 günlük bayram tatilinin çok güzel geçtiğini belirterek, bugün ise tekrar İstanbul`a dönmek için yola çıkacağını söyledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir