• DOLAR 32.52
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2435.944
  • ...
Başbakan`a Yunan Övgüsü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erdoğan`ın Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi`nde Kuzey Afrika`daki gelişmeler, Türkiye-AB ilişkileri veTürkiyeiç siyasetine ilişkin yaptığı açıklamalara Yunan medyası geniş yer ayırdı. Erdoğan`ın konuşmasının tamamına yakınını okurlarıyla paylaşan basın-yayın organları, konuşmanın farklı bölümlerini öne çıkarırken, "Türkiye`den insanlık dersi." başlığını kullandı.

Yunan gazetelerinininternetsayfaları ile etkili haber portalları, Erdoğan`ın çarpıcı konuşmasından farklı konulara dikkat çekti. Paraskhnio haber sitesi, "Türkiye`den insanlık dersi" başlıklı haberinde Erdoğan`ın Libya`ya yönelik çıkar amaçlı dış müdahalelere karşı olduğunu yazdı.

Haberde Erdoğan`ın ``Biz, Ortadoğu ve Afrika`da, yeni Afganistanlar, yeni Iraklar görmek, bunları yaşamak istemiyoruz." sözlerine vurgu yapıldı. Erdoğan`ın "Libya`da ve son günlerde Filistin`de yaşanan olaylara, Avrupa`nın vicdan ölçeğiyle bakmasını, evrensel değerlerden, insanlık değerlerinden yola çıkarak gelişmeleri değerlendirmesini arzu ediyoruz. Bu süreçte, Avrupa Konseyi`nde oluşturduğumuz ortak değer ve normların, yakın çevremizdeki komşularımızla paylaşılması hayati derecede önemlidir." ifadeleri de aktarıldı.

Haftalık Proto Thema gazetesi ise Erdoğan`ın "Türkiye`nin Avrupa Birliği`ne, Avrupa Birliği`nin de Türkiye`ye ihtiyacı vardır." sözlerini manşetten verdi. "Türkiye, son küresel finans krizini başarıyla atlatmış, ekonomisi 2010 yılında yüzde 8,9 oranında büyüme kaydederek, Avrupa`da ve OECD ülkelerinde en hızlı büyüyen ülke oldu" ilişkin hatırlatmasına da yer verilen haber, Erdoğan`ın "Türkiye, 2002 sonundan itibarenAK Partihükümetiyle birlikte, özellikle demokratikleşme noktasında tarihi reformları gerçekleştirdi. Hükümetimiz, yasaklar,yolsuzlukve yoksullukla mücadeleyi kendisine ilke edinmiştir" ifadeleriyle devam ediyor.

Kathimerini gazetesi de Erdoğan`ın "Hiçbir hesap yapmadan, çıkar kaygısına kapılmadan, farklı arayışlara girmeden, oradaki insan gerçeğini görmek zorundayız. Artık Ortadoğu ve Kuzey Afrika`ya bakınca, petrol kuyuları görmekten vazgeçip, yaşanan trajedilere odaklanmak durumundayız." sözlerine vurgu yaptı.

Erdoğan`ın 26 gazetecinin tutuklanması ile ilgili görüşlerini de aktaran gazete, Erdoğan ile Genel Sekreter Thorbjorn Jagland`ın bu meseleyi Türkiye`de araştıracak bir heyetin gönderilmesinde mutabakat sağladıklarını duyurdu. Gazete, Erdoğan`ın "Bu gazetecilerden hiç biri, gazetecilik faaliyetinden dolayı tutuklu değil." ifadelerine de yer verdi.

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir